swix rullahiihto550 90

Suomi kahdella joukkueella Jällivaaran viesteihin

Magnar Dalen oli tyytyväinen Collianderin ja Niskasen vauhtiin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Magnar Dalen oli tyytyväinen Collianderin ja Niskasen vauhtiin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Hiihdon maailmancup alkaa ensi viikonloppuna Jällivaarassa, jossa hiihdetään vapaan 10/15 kilometriä ja viestit. Suomi lähtee sekä miesten että naisten viestiin kahdella joukkueella.

Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi välittömästi naisten kilpailun jälkeen suomalaisten isoa eroa kärkeen kylmäksi suihkuksi, mutta uskoi todellisen tason olevan parempi mitä tulokset nyt näyttivät. Miesten osalta Dalen oli ilahtunut Niklas Collianderin ja Iivo Niskasen suorituksista ja kuvasi heidän vauhtiaan kansainväliseksi.

Edustuspaikoista käydään kovaa kamppailua, mutta Jällivaaraan Suomi lähettää sekä miehiin että naisiin kaksi joukkuetta ja Rukan maailmancupissa useampi suomalainen saa näyttöpaikan kansallisen ryhmän ansiosta.

- On hyvä, että pääsemme Jällivaaraan kahdella joukkueella. Entistä useampi pääsee mittaamaan kansainvälisen tason vauhdin, kommentoi Dalen.

Naisten puolella Suomella on viisi paikkaa tavallisiin maailmancupin kilpailuihin, mutta miehissä alavireisen viime kauden jälkeen paikkamäärä putosi neljään. Onko tämä ongelma?

- Totta kai viisi paikkaa olisi parempi. Voidaan kuitenkin sanoa, että tämä on palkka aiempien vuosien työstä, vastaa Dalen.

Huomenna Oloksella hiihdetään vapaalla, kuten myös maailmancupin avauksessa. Tämä näkyy myös katsastuksen painoarvossa.

- Huominen on tätä päivää tärkeämpi katsastus. Tämä on urheilijoille kerrottu ja sen takia osa jätti tämän päivän kilpailun väliin. Huomisen jälkeen katsomme kokonaiskuvaa ja teemme valinnat, kertoo Dalen Hevoskuurille.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan huomista. Silloin on monella hiihtäjällä paljon pelissä kauden jatkon suhteen.

- Petri Ikävalko


 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit