KU Swix Pro 550x90px

Suomi lähettää joukkueen Tour de Skille

Kerttu Niskanen (vas.) ja Anne Kyllönen hiihtivät Tour de Skillä vuosi sitten. Kuva: NordicFocus

Kerttu Niskanen (vas.) ja Anne Kyllönen hiihtivät Tour de Skillä vuosi sitten. Kuva: NordicFocus

Suomen maastohiihtomaajoukkue aikoo kilpailla tammikuun alun Tour de Skillä.

Asiasta kertoo Hiihtoliitto omilla sivuillaan. Päätös Sveitsissä ja Italiassa 1.-10. tammikuuta käytävälle kiertueelle osallistumisesta tehtiin yhdessä lääkärien, valmennusjohdon ja urheilijoiden kanssa. Hiihtoliiton mukaan koronapandemian aiehuttamat terveydelliset riskit on tunnistettu ja ne liittyvät matkustamiseen.

– Lentomatka on heikoin kohta ja sen kautta tartunta ja karanteenikin on mahdollinen. Olemme järjestäneet joukkueelle oman kuplan kilpailumatkan eri vaiheisiin, mutta lentämisen osalta ulkopuolisia kontakteja ei voida välttää, sanoo Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Palatessaan kotiin joukkue noudattaa tiukkaa testaus- ja karanteeniprotokollaa, jolla varmistetaan, ettei mahdollisia tartuntoja levitetä lähipiiriin.

Päätöstä matkata Tour de Skille perustellaan myös urheilullisesta ja valmennuksellisesta näkökulmasta, sillä Tour de Ski on tärkeä niin maailmancupin pisteiden kuin olympiarankingin suhteen. 

– Urheilijat haluavat kilpailla ja olemme laatineet joukkueelle erittäin tarkat turvallisuusohjeet. Lisäksi olemme saaneet järjesteltyä hotellit ja siirtymiset tourilla niin, että vältämme kohtaamiset meidän joukkueen ulkopuolisten henkilöiden kanssa mahdollisimman hyvin. Urheilijat tarvitsevat myös mahdollisuuden koviin kansainvälisiin kilpailuihin ajatellen MM-kilpailuja sekä joukkueena päätöstä tehtäessä arvioitiin myös kilpailemattomuuden vaikutusta tuleviin vuosiin ja muun muassa olympiarankingiin, toteaa maastohihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.

Joukkue Tour de Skille julkaistaan 21.12.2020.

Kuluvana viikonloppuna maailmancupia hiihdetään Sveitsin Davosissa ilman suomalaisia ja pohjoismaalaisia hiihtäjiä. 

 

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit