swix rullahiihto550 90

Suomi onnistui hyvin nuorten MM-viesteissä

Sprintistä MM-pronssia saanut Joni Mäki oli Suomen nuorten miesten ankkuri. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sprintistä MM-pronssia saanut Joni Mäki oli Suomen nuorten miesten ankkuri. Kuva: Heidi Lehikoinen

Suomi paransi parilla pykälällä edellisvuoden sijoituksiaan sekä naisten että miesten viestissä nuorten MM-hiihdoissa Val di Fiemmessä. Kisojen päätöspäivänä Suomen miehet olivat viidensiä ja naiset kuudensia.

Miesten nelikko hiihti järjestyksessä Lauri Vuorinen, Joonas Sarkkinen, Markus Hietanen ja Joni Mäki. Nelikko tavoitteli sijoitusta kuuden sakkiin, joten se tavoite täyttyi. Viestin voitti Norja sekunnin erolla Ranskaan ja 1,1 sekunnin erolla Venäjään. Suomi hävisi Norjalle 1.50,0.

- Hyvin kulki, olo oli terävämpi kuin eilen. Vitonen on minulle kymppiä parempi matkakin. Viimeiseen mäkeen tuli noutaja, Vuorinen kiteytti.

- Tuntui, että lähdin ehkä liian arasti liikkeelle. Toisaalta jaksoin hyvin puristaa loppuun asti, en hyytynyt. Joukkueena tämä oli meiltä hyvä hiihto, Sarkkinen sanoi.

- Oli aivan hirveää. Alusta asti lähdettiin todella kovaa. Kuokka ei tänään pelannut, mutta taistelin mäet, Hietanen sanoi hieman harmissaan.

- Vitossijasta lähdin hiihtämään. Aika raskas kisa, Sarkkisen tavoin kaikki matkat urakoinut Mäki sanoi.

Naisten viestin voitti Ruotsi 7,7 sekuntia ennen Venäjää ja Norjaa. Suomen joukkueessa hiihtivät Nea Katajala, Elsa Airaksinen, Katri Lylynperä ja Jasmi Joensuu. Joensuu nousi ankkuriosuudella vielä Sveitsin tuntumaan, mutta ei aivan pystynyt nostamaan sijoitusta viidenneksi. Suomi hävisi kärkeen 1.34,6.

Sunnuntaina perinteisellä kymmenenneksi yltänyt Elsa Airaksinen onnistui jälleen hyvin.

- Hiihto tuntui hyvältä, oli aika samanlaista menoa kuin sunnuntaina. Suksi oli erinomainen, ja laskuissa pääsin laskemaan karkuun. Olen tyytyväinen myös joukkueen kokonaispanokseen, ensimmäisen nuorten MM-viestinsä hiihtänyt kuopiolainen sanoi.

Katri Lylynperä urakoi nuorten MM-laduilla kaikki matkat.

- Jaloissa painoi edellisten päivien urakat, mutta hyvää taistelua vaparilla minulta, Lylynperä arvioi.

Valmentaja Janne Hyyppä oli viesteihin tyytyväinen.

- Kokonaisuutena näissä kisoissa sprinttipäivä oli meiltä aivan loistava (Mäelle pronssia, Vuorinen neljäs ja Sarkkinen 10:s), sen jälkeen normaalimatkoilla oli perussuorittamista, paitsi Elsalta todella hyvä vitosen kisa. Viestipäivä oli meille jälleen hyvä, Hyyppä sanoi.

Val di Fiemme, Italia:
Nuorten MM-hiihdot:

Naiset, 4 x 3,3 km:n viesti (v): 1) Ruotsi 39.54,8, 2) Venäjä jäljessä 7,7 sekuntia, 3) Norja –26,8,....6) Suomi –1.34,6 (Nea Katajala, Elsa Airaksinen, Katri Lylynperä, Jasmi Joensuu).

Miehet, 4 x 5 km:n viesti (v): 1) Norja 53.36,6, 2) Ranska –1,0, 3) Venäjä –1,1,...5) Suomi –1.50,0 (Lauri Vuorinen, Joonas Sarkkinen, Markus Hietanen, Joni Mäki).

- Maastohiihdon tiedotus - STT

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit