KU Swix Pro 550x90px

Suunnistuksen Jukolan viesti siirtyy ensi vuoteen – "Jaksamme odottaa yhden vuoden lisää"

Jukolan vieti jää tältä vuodelta juoksematta. Kuva: Touho Häkkinen

Jukolan vieti jää tältä vuodelta juoksematta. Kuva: Touho Häkkinen

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruspandemian takia vuodella. Napapiiri-Jukola järjestetään 19.–20. kesäkuuta 2021 Rovaniemellä.

Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää Rovaniemellä tänä vuonna 13.–14. kesäkuuta. Siirrosta päättivät järjestävä seura Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

Ounasvaaran Hiihtoseura aloitti koronavaaran takia valmistelut viestin siirtämisestä tämän vuoden elokuulle. Seura kuitenkin lopulta katsoi, että oli liian suuri riski yrittää lykätä tapahtumaa elokuulle.

– Suunnittelun edetessä totesimme, että elokuuhun liittyy vielä paljon epävarmuustekijöitä, joten päätimme siirtää Jukolan viestin järjestelyt ensi vuodelle, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen tiedotteessa.

– Ennen päätöstä kävimme tiivistä keskustelua eri tahojen kanssa ja sovimme esimerkiksi tulevien vuosien järjestäjien kanssa myös heidän järjestelyoikeuksiensa siirrosta vuodella. Selvitimme perusteellisesti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen kuin päätimme siirrosta. Päätös oli yksimielinen, Sihvonen kuvailee.

Viime vuonna Jukolan viesti järjestettiin Pirkanmaalla Kangasalla.

Odotus jatkuu

Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila korostaa, että Ounasvaaran Hiihtoseuralla oli täydet valmiudet järjestää Napapiiri-Jukola onnistuneesti kesäkuussa 2020. Seura katsoi, että oli liian suuri riski yrittää siirtää tapahtumaa elokuulle koronapandemian vuoksi.
Anttilan mukaan elokuuhun siirtämisellä Napapiiri-Jukola olisi myös menettänyt yöttömän yön luonteensa. Lisäksi kotimaisten ja ulkomaalaisten joukkueiden määrä olisi vähentynyt.

– Tätä seura ei tietenkään halunnut. Neljänkymmenen vuoden odotuksen jälkeen jaksamme odottaa yhden vuoden lisää, Anttila sanoo.

Ilmoittautuneiden joukkueiden ilmoittautumiset siirtyvät vuoteen 2021, sillä Napapiiri-Jukola pitää ilmoittautumiset ja osanottomaksut voimassa.

Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin, ja tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.

Mynämäellä oltiin myötämielisiä

Lukkari-Jukolan kilpailunjohtaja Petri Paukkunen kertoo, että heille siirto vuodesta 2021 vuoteen 2022 ei aiheuta suuria ongelmia.

– Meidän kannaltakin oli paras siirtää tulevia Jukolan viestejä vuodella eteen päin. Ehdimme varautumaan asiaan eikä nyt tarvitse olla enää epävarmuuden tilassa. Jos Rovaniemellä jaksetaan odottaan vielä vuosi, niin kyllä mekin jaksamme, nauraa Paukkunen.

STT ja Kestävyysurheilu.fi

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit