swix rullahiihto550 90

Suunnitteleeko Petter Northug totisempaa paluuta?

Petter Northug Marcialongassa 2020. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

Petter Northug Marcialongassa 2020. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

Hiihtokuningas Petter Northug paljasti lauantaina Ruotsin TV4:n haastatelussa, että häntä kiinnostaa osallistua ensi vuonna joihinkin pitkän matkan hiihtoihin ja jopa tavoitella sitä seuraavana talvena Vasaloppetin voittoa. Asiasta kirjoittaa langrenn.com.

Petter Northug pysyi lauantaisessa Allianslopettissa kärjen mukana noin puoleen väliin. Maalissa hän oli 42:s, noin viisi minuuttia kärjen perässä.
Northug oli mukana jo alkukuusta Blinkfestivalenin yhteydessä rullahiihdetyssä viestissä sekä kuun puolessa välissä Toppidrettsvekan 55 kilometriä pitkässä kilpailussa, jossa jäi kärkeen reilut yhdeksän minuuttia ja sijoittui 67:nneksi.

Northug on suorittanut kevään ja kesän aikana liikennerikkomuksista ja kokaiinin hallussapidosta saamaansa seitsemän kuukauden vankeusrangaistusta tiettävästi avohoitolassa Bolkesjössä Telemarkin maakunnassa. Norjan media on ollut varsin vaitonainen Northugin tuomion sovittamisesta.

Northug oli mukana talvella 2020 Marcialongassa ja Jizerska Padesatkassa. Lauantaina Northug ilmoitti haaveilevansa osallistumisesta joihinkin isoihin pitkän matkan hiihtoihin myös ensi talvena, mutta kuntoilijana. Hän ei kuitenkaan poissulje totisempaa paluuta seuraavana talvena ja jopa Vasaloppetin voiton tavoittelua, jos tuleva talvi jättää hyvän maun ja hän saa nostettua harjoitusmääriään niin, että keho ottaa sen vastaan.

Northug näkee mahdollisena myös oman tallin perustamisen. Olettavaa ja todennäköistä on, että talli voisi olla Team Northug, Northugin nimeä kantavan vaate- ja urheilulasibrändin mukaan.

20-kertaisen arvokisamitalistin totinen paluu lisäsi varmasti kilpailuijen kiinnostavuutta ja toisi Northugille itselleen hänen selvästi kaipaamaansa sisältöä ja adrenaliinia elämään. Northug on tällä hetkellä 35-vuotias, joten pitkän matkan hiihtoihin hän ei ole vielä iällä pilattu.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit