KU Swix Pro 22 550x90px

Suvi Minkkinen parhaana suomalaisena IBU-cupissa 19:s

Suvi Minkkinen Östersundin maailmancupissa joulukuussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Suvi Minkkinen Östersundin maailmancupissa joulukuussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon IBU-cup jatkui viikonloppuna Slovakian Brezno-Osrbliessa. Parhaasta suomalaismenestyksestä vastasi Suvi Minkkinen sijoittumalla lauantain pikakilpailussa 19:nneksi. Minkkinen ampui kilpailussa puhtaasti ja jäi kilpailun voittaneesta Venäjän Uliana Kaishevasta puolitoista minuuttia.

- Perjantaina päivällisellä saatiin ilmeisesti jonkinnäköinen ruokamyrkytys, eikä lauantaiaamuna olo ollut kovinkaan pirteä. Mietin vielä kymmenen minuuttia ennen lähtöä, että starttaanko ollenkaan. Kisaan olen todella tyytyväinen, siihen että pystyin hieman puolikuntoisena noin hyvään suoritukseen. Ammunnat onnistuivat loistavasti ja hiihtokin kulki yllättävän hyvin. Kokonaisuutena varmasti kauden paras suoritus, Minkkinen iloitsi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

- Kiitosta täytyy antaa erityisesti myös huollolle, joka tsemppasi päivän läpi olotilasta huolimatta. Kisan jälkeen itselle nousi kuitenkin lämpöä ja katsoin parhaaksi jättää sunnuntain kisan väliin, Minkkinen kertoi.

Miesten puolella Tuukka Invenius sijoittui launtain pikakilpailussa parhaana suomalaisena sijalle 63. Invenius ampui kolme sakkokierrosta ja hävisi kilpailun voittaneelle Ranskan Simon Fourcadelle reilut kolme minuuttia. Sunnuntain pikakilpailussa Invenius petrasi sijoittumalla 39:nneksi. Invenius ampui kaksi sakkokierrosta ja jäi kärjestä reilut kaksi minuuttia.

- Sunnuntain kisa oli paljon parempi kuin lauantain kaiken suhteen. Eniten varmaan vaikutti omien varusteiden saanti tälle päivälle, ja se että oli enemmän kisafiilis kuin eilen. Hiihto oli hyvää paitsi ylämäkeen, jossa tuli sitten takkiin todella paljon kanssakilpailijoihin. Ammunnat olivat melko hitaat, ja osumatarkkuuskaan pystystä ei ollut parasta mahdollista. Keskinkertainen kisa kokonaisuudessaan, Invenius kommentoi.

- Eiköhän hiihtokin palaa takaisin omalle tasolleen, kunhan ei tarvitse pelätä mahatautia koko aikaa, eikä kaikki muut ihmiset ympärillä olisi kipeitä, Invenius lisäsi.

Jaakko Ranta tokeni ruokamyrkytyksen jälkeen viivalle sunnuntain pikakilpailuun. Ranta ampui yhden sakkokierroksen ja sijoittui 61:nneksi, kolme minuuttia ja 21 sekuntia kärjestä.

- Kisa lähti hyvin käyntiin ja suksi oli kilpailukykyinen. Ammuntaan olen tyytyväinen. Makuulla onnistuin puhtaasti ja pystyltä pieni kauneusvirhe. Toisen kierroksen aikana huomasi kuitenkin jo, että perjantai-iltana saatu ruokamyrkytys, johon suurin osa joukkueesta sairastui, verotti aika paljon. Energiaa ei ollut lihaksissa ja meno hyytyi. Uskon, että tästä vauhti kiihtyy, kun saadaan keho taas normaalitilaan, Ranta kommentoi.

Muista viivalle kyenneistä suomalaisista Teemu Huhtala oli lauantain kilpailussa 86:s. Sanna Markkanen hiihti viikonloppuna sijat 64 ja 77.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu torstaina Saksan Arberissa normaalimatkoilla.

Tulokset

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit