swix rullahiihto550 90

Suvi Minkkisen pikakilpailun yhdeksäs sija IBU-cupin parasta suomalaisantia

Suvi Minkkisen hyvät otteet IBU-cupissa nostivat hänet maailmancupin viestiin Hochfilsenissa sunnuntaina. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Suvi Minkkisen hyvät otteet IBU-cupissa nostivat hänet maailmancupin viestiin Hochfilsenissa sunnuntaina. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Ampumahiihdon IBU-cup jatkui Italian Ridnaunssa torstaina sekaviestillä, lauantaina pikakilpailulla ja sunnuntaina takaa-ajoilla.

Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi Joutsan Pommin Suvi Minkkinen sijoittumalla pikakilpailussa yhdeksänneksi. Puhtaasti ampunut Minkkinen jäi kilpailun kärjestä reilun minuutin. Sijoitus oli Minkkiselle myös uran tähän asti paras IBU-cupissa.

- Oli ihan superhyvä kisa ja olen tosi onnellinen sijoituksesta. Kympin joukkoon sijoittuminen on ollut jo pitkään tavoitteena, varsinkin kun on tuloksista pystynyt näkemään, että nollilla se olisi mahdollista. Oli kiva todistaa se nyt itselle, että se on oikeasti konkreettisesti mahdollista, Minkkinen totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Italian Ridnaunssa kilpaillaan 1300 metrin korkeudessa. Lyhyt sopeutumisaika korkealle näkyi Minkkisen mukaan hiihdossa.

- Hiihto tuntui aika raskaalta ja laiskalta. Tietysti aika vähän aikaa oltiin korkealla ennen noita kisoja ja se vähän näkyi. Mutta taisi painaa muillakin, kun suoritus noin korkealle riitti. En olisi kisan aikana sitä uskonut.

Laura Toivanen oli pikakilpailun toiseksi parhaana suomalaisena 32:s. Kaksi sakkokierrosta ampunut Toivanen jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 10 sekuntia.

- Keskinkertaista tekemistä. Harmittavasti pienet virheet ammunnoissa, muuten top 10 -sijoitus olisi taas ollut lähellä. Mutta tästä on hyvä jatkaa, vaikka ammunnan eteen pitää tehdä vielä vähän töitä.

Sekä Minkkinen että Toivanen nousivat mukaan sunnuntaiksi Suomen viestijoukkueeseen maailmancupissa.

Markkaselta ja Toivaselta nousut takaa-ajossa

Pikakilpailussa 40:nneksi sijoittunut Sanna Markkanen nousi takaa-ajossa hienosti 28:nneksi.

- Lauantain pikakilpailussa oli vähän tuulista, niin makuu meni pieleen sen takia, etten osannut tuuleen reagoida. Tavoitteena oli nousta 30:n joukkoon takaa-ajossa ja se täyttyi. Tämä joulukuu ollaan menty pienin askelin eteenpäin jokaisella osa-alueella ja toivotaan sen kehityksen jatkuvan.

Miesten puolella parasta suomalaisvauhtia piti Ahti Toivanen. Toivanen sijoittui pikakilpailussa 56:nneksi ja nousi takaa-ajossa 43:nneksi.

- Hiihto oli tasaisen hyvää jaksamista, mutta viimeinen vaihde puuttui, kun on niin vähän tehnyt tehoja. Vanhasta muistista jaksaa kuitenkin wassua vääntää. Ammunta oli vähän hidasta ja huolimatonta, ja kun yritti nopeampaa rytmiä, niin tuli virheitä. Mutta hyvää treeniä lisää ja eiköhän se tästä parane.

IBU-cupin viikonlopun parhaat urheilijat olivat Venäjän Anastasija Morozova ja Norjan Johannes Dale, jotka voittivat lauantain pikakilpailun ja pystyivät pitämään haastajat takanaan myös sunnuntain takaa-ajossa.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu keskiviikkona Itävallan Obertilliachissa miesten ja naisten normaalimatkoilla.

Tulokset löytyvät osoitteesta biathlonresults.com

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit