KU Swix Pro 22 550x90px

Svahnin olkapää leikattu - vamma osoittautui pelättyä pahemmaksi

Linn Svahnin olkapää operoitiin keskiviikkona. Kuva: NordicFocus

Linn Svahnin olkapää operoitiin keskiviikkona. Kuva: NordicFocus

Sprintticupin toissa kaudella voittaneen Linn Svahnin olkapää operoitiin keskiviikkoaamuna. Vamma osoittautui alkuperäistä diagnoosia pahemmaksi ja leikkaus ehdottomasti oikeaksi ratkaisuksi.

Svahn loukkasi olkapäänsä talvella kaaduttuaan maailmancupin osakilpailussa Ulricehamnissa.

– Se oli kunnon operaatio. Olen väsynyt ja uupunut. Nyt täytyy levätä, mutta aion taistella takaisin ja olen valmistautunut siihen, että se voi viedä aikaa, kertoo kotiinsa Östersundiin palannut Svahn Ruotsin hiihtoliiton torstai-iltana lähettämässä tiedotteessa.

Yksityiskohtaista diagnoosia vammasta ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Ruotsin maajoukkueen lääkäri Per Andersson sanoo leikkauksen osoittautuneen oikeaksi ratkaisuksi. Svahn yritti päästä vammasta panostamalla seitsemän kuukauden ajan kuntoutukseen.

– Leikkaus osoittautui ehdottomasti välttämättömäksi, kun havaittiin, että vamma on laajempi kuin oletimme, ja jonka pohjalta teimme kuntoutusta. Linnin äärimmäinen panostus kuntoutukseen toi parempia tuloksia kuin voisi odottaa ja hänen hiihtonsa MM-kisoissa olivat tähän nähden erinomaisia. Vastuullisena lääkärinä oli minun vastuullani, että vammaa ei löydetty aiemmin. Tämä on valitettavaa, kommentoi Andersson.

Svahn oli Oberstdorfin MM-hiihdoissa sprintin 11:s. Hän jatkoi kuitenkin kautta vielä maailmancupin päätösosakilpailuissa Sveitsissä ja hiihti myös Ruotsin mestaruuskilpailuissa huhtikuun alussa.

Miten näet Linnin tien tästä eteenpäin?

– Tällä hetkellä keskitytään olkapään kuntouttamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraavalle kolmelle viikolle meillä on selkeä suunnitelma. Sen jälkeen arvioidaan tilanne ja tehdään uusi suunnitelma, kertoo Andersson.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit