KU Swix Pro 550x90px

SVT nappasi Visma Ski Classics -sarjan lähetysoikeudet Ruotsissa

SVT on välittänyt Vasaloppetin ruotsalaisten kotisohville läpi historian Nyt myös muut Visma Ski Classics -sarjan tapahtumat näkyvät SVT:llä. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

SVT on välittänyt Vasaloppetin ruotsalaisten kotisohville läpi historian Nyt myös muut Visma Ski Classics -sarjan tapahtumat näkyvät SVT:llä. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Visma Ski Classics näkyy tulevasta kaudesta alkaen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavilla. Sopimus alkaa kaudesta 2021/2022 ja on voimassa kauteen 2025/2026.

SVT:n talviurheiluun keskittyvä ”Vinterstudion” on Ruotsissa erittäin suosittu. Visma Ski Classics -sarjan johtaja David Nilsson on erittäin iloinen siitä, että sarja on jatkossa osa konseptia ja entistä lähempänä yhä useampien ruotsalaisten hiihtofanien arkea.

– Tämä on luonnollinen askel asemamme parantamiseen Ruotsissa. SVT:n panostus on nostanut talviurheilun asemaa viime vuosikymmenien aikana ja TV:n katsojilla on suuri kiinnostus maastohiihtoa kohtaan. SVT on välittänyt Vasaloppetin kotisohville TV:n alkuajoista lähtien ja se tarkoittaa, että heillä on kiinnostus ja intohimo pitkän matkan hiihtoon. SVT:n myötä yhä useammalla TV:n katsojalla Ruotsissa on mahdollisuus seurata koko Visma Ski Classics -sarjaa ja muutaman viime kauden aikana laajalla rintamalla kärkeen nousseita ruotsalaishiihtäjiä, sanoo Nilsson.

– Olen todella tyytyväinen, että tästä pitkästä sopimuksesta. Visma Ski Classics tulee olemaan ampumahiihdon maailmancupin ja MM-kisojen myötä tärkeä kulmakivi talviviikonlopuillemme, kommentoi SVT:n urheilupäällikkö Åsa Edlund Jönsson.

Kanal 9 näyttää Visma Ski Classics -sarjan osakilpailut Ruotsissa vielä tulevan talven osalta.

Suomen tapaan maastohiihdon maailmancupin TV-oikeudet ovat tämän talven jälkeen Ruotsissa NENT Groupin hallussa.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit