swix rullahiihto550 90

Tässä tulevan kauden maastohiihtomaajoukkue

Suomen Hiihtoliitto on valinnut tulevan kauden maajoukkueen. Kuva: NordicFocus

Suomen Hiihtoliitto on valinnut tulevan kauden maajoukkueen. Kuva: NordicFocus

Tulevalla kaudella maastohiihdon A-maajoukkueessa harjoittelee 14 urheilijaa, miehiä ja naisia on kumpiakin seitsemän. Päävalmentaja Teemu Pasanen alleviivaa valinnoissa tulevan kauden Pekingin olympialaisia. Harjoituskaudella A-maajoukkue leireilee useampaan otteeseen korkealla.

– Maajoukkueen seuraavan kauden selkeänä päätavoitteena ovat Pekingin talviolympialaiset ja maajoukkueen leiritoiminta on suunniteltu turvaamaan mahdollisimman kilpailukykyinen valmistautuminen kohti kauden päätavoitetta. Tulevalla kaudella korkean paikan harjoittelu tulee olemaan tärkeässä roolissa, kertoo Pasanen Hiihtoliiton tiedoteessa.

– Leirikaudella maajoukkueella on suunnitelmissa kolme korkeanpaikan leirijaksoa: kesäkuussa Livignossa, elokuussa Passo Lavazessa ja lokakuussa Val Senalesissa. Lisäksi kilpailukaudella tulee vielä 2-3 korkean paikan jaksoa ennen olympialaisia. Maajoukkueen harjoitusryhmä on nyt kooltaan hieman pienempi kuin aikaisemmilla kausilla. A-maajoukkue keskittyy suurelta osin korkean paikan harjoitteluun ja nyt B-maajoukkue harjoittelee omana ryhmänään pääasiassa kotimaassa, Pasanen linjaa.

Myös A-maajoukkueen valmennuksessa on uusia tuulia, kun naisten vastuuvalmentaja Ville Oksanen saa aisaparikseen Juho Halosen.

B-maajoukkue on myös rakentumassa, ja sen tavoitteena on luoda kestäviä ratkaisuja Pekingin olympialaisten jälkeiseen aikaan. B-maajoukkueen vastuuvalmentajana toimii Mikko Virtanen. Ryhmä harjoittelee pääasiassa Vuokatissa.

– On tärkeää katsoa valmennuksessa myös Pekingin jälkeiseen aikaan. B-maajoukkueella luodaan kestäviä ratkaisuja, jotka vievät nuoria urheilijoita isossa mittakaavassa eteenpäin, Virtanen toteaa.

A-maajoukkue
Miehet:
Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Verneri Suhonen
Markus Vuorela
Lauri Vuorinen

Päävalmentaja: Teemu Pasanen Valmentaja: Mikko Virtanen

Naiset:
Jasmi Joensuu
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Kerttu Niskanen
Vilma Nissinen
Krista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen

Vastuuvalmentaja: Ville Oksanen Valmentaja: Juho Halonen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit