swix rullahiihto550 90

Tavoitteena yli 500 km 24 tunnissa - Neljän hiihtäjän ennätysyritys

24 tunnin hiihdon ME-mies Teemu Virtanen yrittää jälleen uutta ennätystä. Kuva: Karsu ry

24 tunnin hiihdon ME-mies Teemu Virtanen yrittää jälleen uutta ennätystä. Kuva: Karsu ry

Teemu Virtanen, 24 tunnin hiihdon maailmanennätyksen haltija, kokoaa joukkuetta uuteen
ennätysyritykseen.

Lahdessa asuva Virtanen hiihti marraskuussa 2010 uudeksi 24 tunnin maailmanennätykseksi 433,459 kilometriä. Tulos kirjattiin Guinnessin ennätystenkirjaan. Edellinen ennätys 415,5 kilometriä oli Seppo-Juhani Savolaisen nimissä 1980-luvun lopusta.

— Nyt tähtäimessä on neljän hiihtäjän yhteistuloksena syntyvä ennätys, Virtanen sanoo.
Nykyinen tiedossa oleva vuorokauden ennätys on 556,4 kilometriä. Sen takana on nelikko Mike Somppi, Luke Viljakainen, Harry Seaton ja Jesse Winter. Ennätys tehtiin Lappe Nordic –nimisessä 24 tunnin hiihtotapahtumassa Kanadassa.

Maailmanennätyksensä Virtanen hiihti soolohiihtona Kuortaneen urheiluopiston ladulla. Joukkuehiihdon ennätystä Virtanen kumppaneineen hakee kaikille avoimessa 24 Ski -hiihtotapahtumassa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla huhtikuun alussa.

24 Ski -kilpailu käynnistyy yhteislähdöllä, jossa ovat mukana sekä soolo-osallistujat että joukkueiden ensimmäiset hiihtäjät. Tapahtumassa voi hiihtää joko 12 tai 24 tunnin sarjassa. Suurimmillaan joukkueen koko voi olla kahdeksan henkilöä.

— Joukkueen jäsenet voivat hiihtää haluamansa määrän kierroksia. Hiihtäjien järjestyksellä ei ole väliä, eikä joukkueen jäsenten tarvitse hiihtää samaa määrää kierroksia. Joukkueesta voi olla radalla kuitenkin vain yksi hiihtäjä kerrallaan, sanoo kisan johtaja Jeremy Johnson.

Guinnesin ennätystenkirja ei kuitenkaan hyväksy joukkuehiihdon tuloksia. Johnsonkin toivottaa tiedot mahdollisista muista 24 tunnin ennätyksistä tervetulleiksi.

— Jos parempaa tietoa tapahtumien yhteydessä mitatuista vuorokauden aikana hiihdetyistä kilometreistä on olemassa, niin toivomme, että harrastajat näistä kisajärjestäjille kertovat.

>>Tiedossa olevat 24 tunnin ennätykset joukkuehiihdossa:
>>24 Ski –tapahtuma 5.-6.4.2014:
>>24 Ski –tapahtuman esittelyvideo:
>>24 Ski –tapahtuma Facebookissa:

- Karelian Seikkailu-urheilijat ry:n tiedote

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit