swix rullahiihto550 90

Team Décathlon Expérience leireilee Ranskassa ja yhteishenki on korkealla

Ranskalaissveitsiläinen pitkän matkan hiihdon ammattitiimi Team Décathlon Expérience menetti kaksi kovaa hiihtäjää viime talven jälkeen, mutta hiihtotalli tähyää yhä korkealle. Roxane Lacroix ja Alexis Jeannerod lopettivat uransa kevään hiihtojen jälkeen ja suuntaavat nyt muille ammatillisille laduille. Menetyksestä huolimatta joukkue uskoo mahdollisuuksiinsa ensi kaudella.

Tiimi on nyt kesän ensimmäisellä leirillään Alsacessa, joka sijaitsee Ranskan itäosissa lähellä Sveitsin rajaa. Leiri on ensimmäinen kolmesta kesän yhteisestä harjoitussessiosta ja pääpaino on määräharjoittelussa kohti tulevan kauden haasteita.

Alsace ei ole kenties tyypillisin paikka murtomaahiihdon harjoitteluun, mutta joukkue valitsi kohteen sen kuvankauniin luonnon ja loistavien harjoitusmahdollisuuksien takia. Champ du Feun hiihtokeskus on alueella tarjoten hyvät puitteet tehokkaaseen harjoitteluun.

- Tällä viikolla teemme paljon määrällistä rullahiihtoharjoittelua ja muutaman kovan intervallitreenin juosten radalla. Teemme myös Vasapass-harjoituksen, joukkueen valmentaja Maxine Grenard kertoo.

Vasapass-treeni on ruotsalaisten kehittämä harjoitus, jonka etenkin Emil Perssonin ja Britta Johansson Norgrenin joukkue Lager 157 Ski Team on tehnyt kaikille tutuksi. Harjoituksessa matkitaan itse Vasaloppetia ja pyritään hiihtämään vastaava matka tai jopa pidempi niin, että vauhtia vaihdellaan ja mukana treenissä on erilaisia kovia vetojakin. Pyritään siis kilpailunomaiseen harjoitukseen, jossa on irtiottoja ja porukalla vauhti pidetään kovana.

Maxine jatkaa kertomalla, että joukkueen tavoite on nyt aloittaa määrällinen blokkiharjoitus, jonka jälkeen tiimi siirtyy Norjaan kilpailemaan Blink Ski Festivaaleille, joka on tunnettu rullahiihtokarnevaali naapurimaassamme. Kyseinen tapahtuma toimii hyvänä mittarina muita Visma Ski Classics-talleja vastaan.

Kaksi muuta joukkueen leiriä tulevat olemaan Bessansissa, jossa hiihtäjät saavat kosketuksen korkeanpaikan harjoitteluun. Lopuksi tiimi harjoittelee Jura-vuoristossa keskittyen pitkiin rullahiihtolenkkeihin.

Maxine tunnustaa, että kahden kovan urheilijan poistuminen kuvioista on aina isku, mutta joukkueen mieliala on nyt korkealla.

- Meillä on hyvä fiilis päällä ja olemme saaneet muutaman nuoren hiihtäjän joukkoomme. He ovat olleet oiva lisä joukkuehengellemme ja ilmapiirille. Osa tiimimme vanhemmista hiihtäjistä toimivat esikuvina ja vetäjinä nuorille jäsenille. Tavoitteemme ensi kaudelle on menestyä hyvin Pro Team Tempo-kisassa ja saada muutama hiihtäjä kahdenkymmenen parhaan joukkoon.

Teksti: André Santos, suomenkielinen teksti: Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit