KU Swix Pro 550x90px

Team Electrofit tekee paluun Visma Ski Classics -sarjaan

Team Electrofit tekee paluun Ski Classics -sarjaan. Kuva: Marko Vahtera

Team Electrofit tekee paluun Ski Classics -sarjaan. Kuva: Marko Vahtera

Team Electrofit tekee parin vuoden tauon jälkeen paluun Visma Ski Classics -sarjaan.

Urheiluvalmennspalveluja tarjoava Electrofit on ollut sarjan suomalaisia pioneereja. Ensimmäisen kerran Electrofit oli mukana sarjassa jo vuonna 2014.

– Yrtityksellä on edessään juhlavuosi, kun 10 vuotta tulee täyteen. Haluamme juhlistaa sitä olemalla taas mukana sarjassa ja panostamalla siihen tavallista enemmän. Ennen kaikkea olemme kuitenkin liikkellä ilon kautta, kertoo Eletrofitin omistaja ja yrittäjä Simo-Viljami Ojanen.

Electrofit haluaa erottua sarjassa erilaisena tallina. Se on vahvistunut kovan kansallisen tason hiihtäjillä Maija Hakalalla. Muuten miehitys on kilpakuntoilijapainotteinen.

– Haluamme olla inspiraation lähteenä tavallisille kuntoilijoille. Toivomme, että esimerkkimme kannustaa uusia ihmisiä entistä tavoitteellisempaan harjoitteluun, sanoo Ojanen.

Ojasella on tallin realistiset menestysodotukset. Pisteitä ei välttämättä ole luvassa säkkikaupalla, mutta:

– On mielenkiintoista nähdä, mihin hiihtäjämme yltävät, kun huollossa ja lähtöpaikoissa ei anneta tasoitusta. Vaikka miehemme eivät taistele kärkisijoista, ovat he kovan tason kilpakuntoilijoita. Esimerkiksi Jussi Häkkinen on ikäluokkansa kärkihiihtäjiä Suomessa, ennakoi Ojanen.

Maija Hakala tallin ykköstykki

Electrofitin ykköstykki on Maija Hakala, joka nähdään ensimmäistä kertaa Ski Classics -kisoissa. Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Hakala on ollut mukana Electrofitin valmennustehtävissä. Hakalan päätavoitteet ovat edelleen normaalimatkoilla, mutta odotettavissa on varmasti hyviä sijoituksia myös Ski Classicsin puolella, onhan Hakala ollut Finlandia-hiihdosssa perinteisellä toinen.

– Tarkoitus ei ole panostaa sarjaan sen enempää ja tasatyöntö on heikoin lenkkini, mutta jos on kunnossa niin varmasti pidemmätkin matkat kulkevat, sanoo Hakala, joka kertoo kesäharjoittelun sujuneen aiempaa paremmin.

Hakala nähdään näillä näkymin Livignossa, Toblach-Cortinassa, Birkebeinerrenntissä ja Ylläs-Levissä.

Ski Classics parantaa asiakaskokemusta

Electrofit liiketoimintaan kuuluu valmennuspalveluiden lisäksi hiihtomatkojen järjestäminen. Ykköstuotteita ovat olleet Marcialonga- ja Ylläs-Levi-matkat. Tallihiihtäjien myötä Electrofitin asiakkaat pääsevät entistä lähemmäksi myös huippu-urheilukokemusta.

– Yhteistyöskumppanimme mahdollistavat sekä tallimme hiihtäjille että asiakkaillemme kilpailukykyisen suksi- ja juomahuollon, kertoo Ojanen.

Tallihiihtäjien valmennuksesta vastaa entinen ampumahiihtäjä Marko Mänttäri. Tallipäällikkönä toimii Kalle Liukkonen, joka vastaa muun muassa ilmoittautumisista ja mediasuhteista.

Electrofitin hiihtäjät:
Maija Hakala
Laura Toivanen
Jussi Häkkinen
Mikael Lähteenmäki
Henri Äijö
Marko Mänttäri
Simo-Viljami Ojanen
Kalle Liukkonen

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit