KU Swix Pro 550x90px

Team Hevoskuuri.fi goes Ski Classics

skiclassics060112 introMaailman seitsemän perinteikkäintä maratonhiihtoa sisältävä Ski Classics-sarja alkaa tulevana viikonloppuna. Mukana on myös Hevoskuurin oma joukkue Team Hevoskuuri.fi.

skiclassics060112Viime vuoden Vasaloppetin startti. Kuva: Magnus Östh.Maailman seitsemän perinteikkäintä maratonhiihtoa sisältävä Ski Classics-sarja alkaa tulevana viikonloppuna. Ensimmäinen osakilpailu on Tshekissä hiihdettävä Jizerska Padesatka. Mukana on myös Hevoskuurin oma joukkue Team Hevoskuuri.fi.

Team Hevoskuuri.fi:ssä hiihtää kuusi kokenutta pitkän matkan hiihtäjää, kirkkaimpana tähtenään viime vuonna Holmenkollenin MM-kilpailussa hiihtänyt Kari Varis. Team Hevoskuuri.fi pyrkii olemaan paikalla kaikissa Ski Classics-kilpailuissa vähintään yhden hiihtäjän voimin. Tshekissä mukana on kuitenkin lähes kymmenen hengen ryhmä huoltomiehet mukaan lukien.

Team Hevoskuuri.fi:n tavoitteena on omalta osaltaan nostaa maratonhiihtojen arvostusta ja näkyvyyttä Suomessa. Ruotsin ja Norjan ammattilaistallien panostukseen on mahdotonta vasta, mutta Hevoskuurin Petri Ikävalko näkee kaikki mahdollisuudet hyviin sijoituksiin.

- Kari Varis oli viime vuonna Jizerska Padesatkassa 13. ja Pasi Vuori Tartu Ski maratonilla 10., joten uskon, että pitkin kautta on napattavissa hyviä sijoja, vaikkakin annamme tasoitusta esimerkiksi huollossa usean sadantuhannen euron budjetilla toimiville naapurimaiden talleille. Uskon, että kauden mittaan tulee useampi sijoittuminen SK Classics-pisteillä eli 30 parhaan joukkoon, kommentoi Ikävalko.

Kari Varis matkusti kisapaikalle valmistautumaan jo keskiviikkona.

- Uskon, että täysosumahiihdolla on mahdollisuudet kymppisakkiin ja sijoille 10-20 sijoittuminenkin vaatii hyvää hiihtoa, sanoo Varis

Jizerska Padesatka hiihdetään sunnuntaina Liberecin lähistöllä ja kilpailu on pituudeltaan 50 kilometriä. Sääolosuhteet tulevat olemaan haastavat, sillä ennusteet lupaavat kilpailun ajaksi sankkaa lumisadetta, lämpötilan noustessa juuri nollan yläpuolelle.

- Olen valmistautunut hiihtämään pitopohjasuksilla, mutta katsotaan mihin suuntaa olosuhteet muuttuvat. Tänään latukoneen perässä hiihdellessä latu meni yllättävän nopeasti liipalle, kertoo Varis.

Varikselle Keski-Euroopan maratonhiihdot ovat tuttuja. Jizerska Padesatkan lisäksi Varis on hiihtänyt muun muassa Marcialongan ja König Ludvig laufin.

Mikä maratonhiihdoissa viehättää?
- Kilpailujen pituus on haaste ja se tuo mukanaan mahdollisuuksia taktikointiin. Lisäksi tapahtumat ovat viimeisen päälle järjestettyjä ja tunnelma on ainutlaatuinen. On hienoa kun mukana on useita tuhansia osallistujia, vastaa Varis.

Jizerska Padesatkan ennakkosuosikkeihin voidaan lukea muuan muassa kolminkertainen Vasaloppet-voittaja Oskar Svärd, viime ja toissa vuonna Vasaloppetin voittanut Jörgen Brink, Auklandin veljekset, Daniel Tynell, Simen Östensen, Mathias Fredriksson, isäntämaan Stanislav Rezac ja Martin Koukal, sekä yksi kaikkien aikojen hiihtäjistä Thomas Alsgaard.

Team Hevoskuuri.fi kokonaisuudessan:
Aki Ijäs, Niko Nättinen, Jarmo Rissanen, Hannu Teisala, Kari Varis, Pasi Vuori

Jizerska Padesatkassa on mukana yhteensä noin 70 suomalaista

Viime vuoden Jizerska Padesatkan tulokset:

Miehet: 1. Anders Aukland, 2. Oskar Svaerd, 3. Stanislav Rezac
Naiset: 1. Sandra Hansson, 2. Seraina Boner, 3. Susanne Nystroem

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit