swix rullahiihto550 90

Team Kaskipuu mukaan Visma Ski Classics -sarjaan

Tuomas Mikkonen (112) ja Matti Kaski (109), huoltajanaan Kari Varis. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

Tuomas Mikkonen (112) ja Matti Kaski (109), huoltajanaan Kari Varis. Kuva: Magnus Östh / W Sportsmedia

Visma Ski Classics -sarjassa nähdään ensi talvena uusi suomalaistalli. Kari Variksen johtama ja kotimaisen ovi- ja ikkunanvalmistaja Kaskipuun sponsoroima Team Kaskipuu tulee hiihtämään osan kauden kilpailuista.

Kaskipuun yrittäjä Matti Kaski ja Kari Varis tutustuivat viime talvena Vuokatissa. Kaski mieli mukaan Ylläs-Leviin ja Varis ojensi auttavan kätensä. Itse kilpailu siirtyi Ruotsin Vålådaleniin. Kaski ja toinen ”kaskipuulainen” Tuomas Mikkonen olivat siellä viivalla, huoltajanaan muutamaa päivää myöhemmin SM-hopeaa 50 kilometriltä napannut Varis.

– Miehet halusivat hiihtää kisoja jatkossakin ja keväällä mietittiin, että pitäisikö perustaa oma talli ja yrittää saada mukaan kilpahiihtäjiäkin. Siitä se sitten lähti.

45-vuotias Kaski ja 44-vuotias Mikkonen ovat Kaskipuun omistajia, laaja-alaisesti mukana liike-elämässä muutenkin ja syttyneet tosissaan hiihtoon.

– Heidän tavoitteensa on yhdistää liike-elämä ja hiihtourheilu. Sen takia he ovat lähteneet tähän projektiin mukaan. He ovat intohimoisia kestävyysurheilijoita, luonnehtii Varis.

Luonnollisesti suurin osa tallin hiihtäjistä nähdään kauden päätösosakilpailussa Ylläs-Levissä huhtikuussa. Tärkeä viikonloppu on myös kauden avaus Ruotsin Orsa Grönklittissä, jossa hiihdetään perättäisinä päivinä 15 kilometrin joukkuetempo ja 35 henkilökohtainen kilpailu väliaikalähtönä. Muilta osin tallin kilpailukalenteri on vielä hiukan avoinna. Visma Ski Classics -sarjan säännöt edellyttävät osallistumista useampaan kilpailuun.

– Mukana tallissa ovat Kasken ja Mikkosen lisäksi Imatran Urheilijoiden Miro Karppanen, jonka ominaisuudet sopivat hyvin tasatyöntöön. Naisista tallin väreissä nähdään Anni Kainulainen ja Rebecca Immonen.

Keväällä nuorten 23-sarjan suomenmestaruuden 30 kilometrillä napannut Karppanen on hiihtänyt kovaa jo yleisessä sarjassakin, ollen Pyhäjärven SM-hiihdoissa sprintissä neljäs.

Moninkertainen nuorten SM-mitalisti Immonen on ehtinyt hiihtää useita Visma Ski Classics -kisoja ja ollut parhaimmillaan Ylläs-Levissä 11:s. Moninkertainen viestin SM-kultamitalisti Anni Kainulainen ehti hiihtää Team Kaskipuun riveissä Saimaa Roller Ski Marathonin ja sijoittui toiseksi.

Varis aikoo itse keskittyä enemmän joukkueenjohtajan rooliin, vaikka mies nähtäneen mukana kauden avauksessa sekä ainakin yhdessä kilpailussa talven aikana.

– Itsellä tämä mukavaa touhua lajin parissa, enkä aio tästä leipätyötä itselleni, sanoo Varis.

Mihin Team Kaskipuun urheilijat yltävät kauden aikana, se jää nähtäväksi. Suunnitelmana on kuitenkin kasata pelimerkkejä Ylläs-Leviin.

– Tarkoitus on laajentaa tiimiä talven aikana ja viimeistään Ylläs-Leviin saadaan vahvistuksia, lupaa Varis.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit