KU Swix Pro 550x90px

Team Nordic Athlete vahvistuu kovalla norjalaisella

Johan Hoel (nro 170) sijoittui toiseksi Reistadlöpetissä vuonna 2019. Kuva: Magnus Östh/Wsportsmedia

Johan Hoel (nro 170) sijoittui toiseksi Reistadlöpetissä vuonna 2019. Kuva: Magnus Östh/Wsportsmedia

Visma Ski Classics -sarjaa kiertävä Team Nordic Athlete vahvistuu kovalla norjalaisella, kun Johan Hoel liittyy tallin vahvuuteen loppukauden ajaksi.

Hoel on sijoittunut Birkebeinerrennetissä kuudenneksi vuonna 2018 ja toiseksi Reistadlöpetissä vuonna 2019. Hoelilta löytyy myös pronssia Norjan mestaruuskilpailujen 50 kilometriltä vuodelta 2019.

– Johan on lahjakas perinteisen hiihtäjä, jota tarvitaan jäljellä olevissa kilpailuissa, joissa on paljon korkeuseroa, kertoo tallin johtaja Kim Mäenpää tiedoteessa.

– Olen aina pitänyt pitkistä kilpailuista perinteisellä hiihtotavalla ja mitä pidempi kilpailu, sitä parempi. Tavoitteeni on päästä jäljellä olevissa Visma Ski Classics -sarjan kilpailussa palkintokorokkeelle. On erittäin jännittävää nähdä, miten kehoni toimii Vasaloppetissa, koska Birkebeinerrenner on pisin kilpailu, jonka olen aiemmin hiihtänyt. Odotan innolla liittymistä Team Nordic Athleten vahvuuteen. Pitkillä matkoilla on tärkeää, että takana on ammattitaitoinen talli, sanoo Hoel.

Team Nordic Athletelle on asettaa vahva joukkue Vasaloppetiin, kun mukana ovat norjalaiset Morten Eide Pedersenin ja Johan Hoel sekä suomalaiset Niko Koskela, Viktor Mäenpää ja Hannes Mäenpää. Hans Mäenpään on käsivamman takia Vasaloppetissa huoltojoukoissa. Naisten puolella Vasaloppetissa ovat tallista mukana ruotsalaiset Linn Sömskar ja Hedda Bångman.

Linn Sömskar on nyt toipunut La Diagonelassa syntyneistä paleltumavammoista ja kilpailee yhdessä Hedda Bångmanin kanssa jo tulevana viikonloppuna Tjejvasanissa.

– Toivomme ja uskomme, että jäljellä olevat kilpailut voidaan järjestää suunnitelmien mukaan haastavasta pandemiatilanteesta huolimatta, sanoo tallin urheilutoimenjohtaja, Espen Traeldal.

Vasaloppet hiihdetään 7. maaliskuuta.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit