swix rullahiihto550 90

Team Ragde Charge haluaa olla jälleen Visma Ski Classics-sarjan ykkönen

Viime kaudella ruotsalaiset jylläsivät Visma Ski Classics-sarjassa, mutta Auklandin veljesten talli haluaa nousta jälleen korkeimmalle pallille ensi talven pitkän matkan hiihdon karkeloissa.

Kolme uutta hiihtäjää ja aimo annos raakaa treeniä ja kokemusta ovat veljesten mielestä tie takaisin huipulle ensi talvena. Tiimin nimi muuttui tänä keväänä Team Ragde Eiendomista Team Ragde Charge:ksi.

Joukkue on harjoitellut tehokkaasti veljesten kotiseudulla Tønsbergin alueella ja viime viikon leiri tuotti hyviä tuloksia. Joukkuejohtaja Jørgen Aukland on erittäin tyytyväinen leirin antiin ja hän on optimistinen ensi kaudesta puhuttaessa.

- Meillä oli todella hyvä leiriviikko. Vietimme paljon aikaa rullasuksilla, mutta leirin kohokohdat olivat kolme tehotreeniä viikon aikana.

Jørgen ja hänen tiiminsä himoitsevat revanssia ruotsalaisista tulevan talvena, mutta tehtävä ei tule olemaan helppo.

- Viime talvena Emil Persson ja Lina Korsgren olivat kiistatta parhaat hiihtäjät. Voin kuitenkin luvata, että tulevalla kaudella kilpailu on tasaisempaa ja tulemme näkemään tiukkoja taisteluja voitosta eri osakilpailuissa. Myös kesän harjoittelu on tärkeässä asemassa, kun lähdetään valmistautumaan tulevan kauden koitoksiin.

Yksi mielenkiintoinen uusi kasvo Visma Ski Classics-ympyröissä on entinen Norjan maajoukkuehiihtäjä ja hiihdon legenda Martin Johnsrud Sundy, jolla on nyt oma tiimi. Jørgen näkee uuden tulokkaan positiivisessa valossa.

- Martin on tunnettu nimi ja hän on näyttänyt, että pystyy voittamaan pitkän matkan hiihtoja olemalla ykkönen Birkebeinerrennetissä. On mielenkiintoista nähdä, miten hän tulee menestymään muissa osakilpailussa, joiden luonne ja rata ovat erilaisia.

Jørgen ylistää omaa joukkuettaan ja kertoo, että kaksi hiihtäjää joutuivat jättämään heidän ensimmäisen leirinsä väliin.

- Oskar Kardin ei pystynyt matkustamaan Ruotsista Norjaan nykyisten koronarajoitusten takia ja Marit Bjørgen on kiinni Landskapen-televisiosarjan kuvauksissa, jossa norjalaiset ja ruotsalaiset hiihtotähdet ottavat mittaa toisistaan. Hän on kuitenkin aikataulussa harjoitusten suhteen ja uskon, että naisten sarja tulee olemaan erittäin jännittävä ensi talvena. Kasper Stadaas, Johan Hoel og Marte Mæhlum Johansen täydentävät hyvin tiimiämme.

Monet ovat kenties huomanneet, että joukkueella on allaan uudet rullasukset. Kyseessä on prototyyppi, jota veljekset kehittävät yhdessä Swixin kanssa. Sukset ovat optimoitu tasatyöntöön. Jørgen vahvistaa asian, mutta ei halua paljastaa miten sukset erottuvat perinteisistä rullasuksista. Yksi selkeä ero suksissa kuitenkin on; ne ovat pidemmät ja siteiden kiinnityskohta on täten hieman kauempana.

- Tämä on täysin uusi tuote ja on hienoa olla mukana kehitystyössä, joka vie lajia eteenpäin.

Myöhemmin tänä kesänä voit kuunnella Visma Ski Classicsin podcastin, jossa haastatellaan Anders Auklandia ja kenties saamme kuulla lisää näistä rullasuksista ja tietysti myös maestron tunnelmista kesäharjoittelun keskellä.

Alkuperäinen teksti: Johan Trygg (landg.se), suomalainen teksti: Teemu Virtanen
Kuva: Børre E. Helgerud / Visma Ski Classics

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit