swix rullahiihto550 90

Team Ragde Eiendom rekrytoi nuorten maailmanmestarin – myös Johaug mukana

Nuorten maailmanmestari Marte Mæhlum Johansen hiihtää ensi kaudella Visma Ski Classic -sarjaa. Kuva: NordicFocus

Nuorten maailmanmestari Marte Mæhlum Johansen hiihtää ensi kaudella Visma Ski Classic -sarjaa. Kuva: NordicFocus

Visma Ski Classics -sarjan kautta aikain menestynein talli Team Ragde Eiendom on julkaissut tulevan kauden hiihtäjänsä. Mukana on kaksinkertainen nuorten maailmanmestari Marte Mæhlum Johansen. Asiasta uutisoi langrenn.com.

23-vuotias Mæhlum Johansen voitti vuonna 2017 U20-sarjan yhdistelmähiihdon maailmanmestaruuden Soldier Hollowssa ja vuonna 2020 U23-sarjan viestin Oberwiesenthalissa. Saksasta irtosi myös perinteisen kympin hopeamitali.

– Kaipasin ympäristön muutosta ja odotan innolla osallistumistani Visma Ski Classics -kilpailuihin, taistelua nuorten kilpailun pinkkiliivistä ja itseni kehittämistä hiihtäjänä. Minun täytyy siirtää harjoittelun painopistettä tasatyöntöön ja pidemmille matkoille, mutta haluan silti panostaa myös vahvuuksiini, jotka ovat maksimikapasiteetti, kestävyys ja hyvä vuorohiihtoitekniikka, kommentoi Mæhlum Johansen ja jatkaa:

– On tientenkin inspiroivaa olla samassa tallissa Marit Bjørgenin kanssa ja kun olympialaisiin on luvassa erittäin tiukka seula, odotan innolla pikien matkojen tarjoamaa mahdollisuutta.

Team Ragde Eiendomin johtaja Jörgen Aukland toteaa, että Team Ragde Eiendom haluaa panostaa enemmän naisiin. Tämä on tärkeää, jotta talli voi tavoitella joukkuekilpailun voittoa Visma Ski Classics -sarjassa. Aukland on erittäin tyytyväinen saadessaan Mæhlum Johansenin
talliinsa.

– Marte on nuori, mutta hänellä on silti paljon kokemusta ja harjoitustunteja takanaan. Naisten sarjan taso on korkea, emmekä aseta hänelle liikaa paineita. Tavoitteenamme on, että Marte tekee tasaisen hyviä suorituksia ja kehittyy hiihtäjänä. Hän haluaa rikkoa henkisiä ja fyysisiä rajoja, joita sarjassa koetellaan, kommentoi Aukland.

Team Ragde Eiendom 2021-2022

Urheilupäällikkö
Magnar Dalen

Tallin johtaja
Jörgen Aukland

Naiset
Anikken Gjerde Alnæs
Marit Björgen
Marte Mæhlum Johansen

Miehet
Anders Aukland
Andreas Nygaard
Joar Thele
Johan Hoel
Karstein Johaug
Kasper Stadaas
Oskar Kardin

Lisäksi Therese Johaug tullaan näkemään Team Ragde Eiendomin väreissä todennäköisesti kahdessa Visma SKi Classics -sarjan osakilpailussa.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit