swix rullahiihto550 90

Team Robinson Trentino harjoittelee Dolomiiteilla

Italialainen pitkän matkan hiihtotiimi Team Robinson Trentino valmistautuu tulevaan Visma Ski Classics-sarjan kauteen pitämällä leiriä Dolomiiteilla. Joukkueen keskuspaikkana on heidän nimessäänkin oleva Trentino, joka on Pohjois-Italiassa sijaitseva murtomaahiihtoon vihkiytynyt autonominen alue. Tiimi keskittyy nyt kesällä harjoitusmäärien kasvattamiseen.

- Teemme paljon vaihtelevia harjoituksia. Hiihdämme rullilla sekä perinteistä että vapaata, pyöräilemme, juoksemme ja vaellamme. Tämän ensimmäisen leirin painopiste on määräharjoittelussa, jotta saamme hyvän pohjan tulevaa kovaa kautta varten, joukkueenjohtaja ja entinen huippuhiihtäjä Bruno Debertolis kertoo innostuneesti.

Bruno tunnustaa, että on kauniit maisemat antavat potkua treeneille ja lauantaina joukkueella olikin todella kova harjoitus maastossa, jossa oli myös hyvin nousumetrejä.

- Vedimme yli seitsemän tunnin treenin, joka koostui ensin 63 km pyöräilystä ja nousimme vertikaalisesti 1200 metriä, sen jälkeen hiihdimme rullilla vapaalla tasaisessa maastossa ja sitten vaihdoimme perinteiseen ja hiihdimme taas 20 km, mutta nousumetrejä oli yli 1000 ja lopuksi juoksimme vielä vuoristossa. Todella kova ja intensiivinen harjoitus, mutta erittäin tärkeä kehittääkseen elimistön kykyä taistella väsymystä vastaan.

Ensi kautta varten joukkueella on ykköstiimin lisäksi myös nuorisoryhmä, joiden jäsenistä Bruno odottaa tulevaisuuden tähtiä. Vuosina 1998-99 syntyneet nuoret lupaukset kilpailevat jo ensi talvena joukkueen mukana joissakin Pro Tourin haastavissa kisoissa. Bruno toivoo, että tähän ryhmään löytyisi lisää lahjakkaita hiihtäjiä, jotka olisivat valmiita hiihtämään pitkiä matkoja.

- Maassamme on paljon nuoria urheilijoita, jotka uskaltavat toteuttaa unelmiaan. Monet tulevat eri puolilta Italiaa ja tämä avaa ovia sponsoreille. Mielenkiinto Visma Ski Classicsia kohtaan kasvaa koko ajan, etenkin kun kiertueella on niin monta kisaa Italiassa. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole yhtään italialaista hiihtäjää taistelemassa kärkisijoista, joka auttaisi lajin kehitystä maassamme. Ehkä tämä muuttuu tulevaisuudessa.

Team Robinson Trentino odottaa jo innolla ensi talvea, mutta Bruno toteaa tulevan kauden olevan haastava.

- Ensi kaudella on monta pitkää ja kovaa kisaa, joka on erittäin hankalaa pienemmille joukkueille sekä taloudellisesti että fyysisesti. Toisaalta uudet paikkakunnat luovat mahdollisuuksia ja on hienoa päästä hiihtämään uusille radoille ja tutustua erilaisiin kohteisiin.

Teksti André Santos, suomenkielinen teksti Teemu Virtanen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit