swix rullahiihto550 90

Teemu Virtanen hiihtää 24 tuntia Lake Saimaa Roller-ski Marathonilla

Visma Ski Classics Summer Challengers -tapahtumat ovat täydessä vauhdissa ja Ruotsin Alliansloppet ja Itävallan Ringfrei järjestetään tänä viikonloppuna (lisää näistä tapahtumista myöhemmin tällä viikolla). Rullahiihto kilpailumuotona on todella kasvussa erityisesti Norjassa ja Ruotsissa, ja Visma Ski Classics-sarjan ammattihiihtäjät ja maajoukkueurheilijat ottavat innokkaasti mittaa toisistaan erilaisissa rullahiihtokilpailuissa eri maissa.

Suomessa tämä trendi ei ole ollut yhtä näkyvä kuin naapurimaissamme, mutta Challengers-tapahtuma Lake Saimaa Roller-ski Marathon Imatralla on ehdottomasti suuri askel eteenpäin. Tässä kaksipäiväisessä kisassa on naisten sarja lauantaina 11.9. ja sunnuntaina 12.9., miehet lähtevät matkaan. Molempien päivien reittinä on 4 x 15 km eli yhteensä 60 km perinteisellä tekniikalla, joka tietysti käytännössä tarkoittaa tasatyöntöä.

Näiden kahden kisan lisäksi järjestetään myös erityinen oheistapahtuma, jos sää sen sallii. Teemu Virtanen, entinen Guinnessin 24 tunnin hiihdon maailmanennätyksen haltija ja ensimmäinen Suomen halki rullasuksilla hiihtänyt henkilö, asettaa katseensa kohti 24 tunnin tasatyönnön rullahiihdon maailmanennätystä. Hän aloittaa urakkansa samaan aikaan naisten kisan kanssa ja lopettaa, kun miehet lähtevät omaan 60 kilometrin taisteluunsa.

- Yritän lunastaa takaisin maailmanennätyksen Tukholman Olympiastadionilla Ruotsissa tulevana talvena ja tämä on kenraaliharjoitukseni siihen yritykseen. Yritän simuloida parhaita mahdollisia olosuhteita, jotka minulla toivottavasti olisi Tukholmassa, ja katsoa, kuinka pitkälle voin mennä rullasuksilla ja miltä olo todella tuntuu nyt, kun olen paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Se kertoo sitten, mitä tehdä tänä syksynä ja miten valmistautua tulevaan talveen, jotta voin rikkoa Hans Mäenpään 472 kilometrin ennätyksen, Teemu kertoo innostuneena.

Lisää Lake Saimaa Roller-ski Marathonista:

https://saimaarollerski.fi/en/lake-saimaa-race

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit