swix rullahiihto550 90

Teemu Virtanen rullahiihti 1600 kilometriä Hangosta Utsjoelle!

Teemu Virtanen saavutti Nuorgamin lauantaina 20:25. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Teemu Virtanen saavutti Nuorgamin lauantaina 20:25. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Lauantai-iltana Teemu Virtanen saavutti Suomen pohjoisimman kohdan Nuorgamin, noin 40 kilometriä pohjoisimmasta kylästä Utsjoelta. Kymmenen päivän aikana Virtanen hiihti 1600 kilometriä Suomen eteläisimmistä kohdasta Hangosta aina pohjoisimpaan asti. 

Katso videolta Virtasen kommentit Nuorgamissa:

– Kaksi viimeistä päivää olivat todellisia haasteita, mutta pääsin perille. Tuntuu mahtavalta olla vihdoin täällä, Virtanen tunnustaa päästyään Nuorgamiin.

– Hienointa on ollut nähdä niin paljon ihmisiä kannustamassa tien varrella koko matkan, Virtanen lopettaa nauraen.

Kun Virtanen aloitti urakan Hangosta 10.6. sää oli helteinen ja kaksi ensimmäistä päivää sujuivat ilman ongelmia. Kolmas päivä Porista Kurikkaan oli haastava kaatosateesta johtuen, mutta perillä hiihtolegenda Juha Mieto oli avosylin vastassa. Juha Mieto, hiihtolegenda, oli mukana huoltomiehenä aina Kurikasta matkan loppuun asti.

Urakan pisin etappi oli Kokkolasta Ouluun, 206 km, viidentenä päivänä ja seuraava päivä osoittautui erittäin haasteelliseksi myrskytuulesta johtuen ja etappi jouduttiin jakamaan kahteen osaan.

Matkan nopein osuus oli Rovaniemeltä Sodankylään, jolloin Visma Ski Classics-hiihtäjät Ari Luusua ja Isac Holmström vetivät Virtasen hurjaan vauhtiin. Päivän 135 km etappi meni aikaan 6.17 tuntia ja keskinopeus oli 2:47 min kilometriltä.

Virtanen saavutti määränpäänsä Nuorgamin kello 20:27 ja kokonaismatkaa urakalle tuli 1604 km. Tapahtuman organisoi ruotsalainen Wsportsmedia.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit