KU Swix Pro 22 550x90px

Therese Johaug uskoo jännittävään viestiin

Therese030311Naisten viestin alla Hevoskuuri pääsi pieneen juttutuokioon Norjan toisen osuuden naisen, Therese Johaugin kanssa. Therese harmitteli vielä hiukan maanantaista 10 km:n neljättä sijaansa, mutta on nyt jo kääntänyt katseensa kohti tulevaa viestiä.

Therese030311Therese Johaug mietteliäänä ennen naisten viestiä. Kuva: Hevoskuuri.fiNaisten viestin alla Hevoskuuri pääsi pieneen juttutuokioon Norjan toisen osuuden naisen, Therese Johaugin kanssa. Therese harmitteli vielä hiukan maanantaista 10 km:n neljättä sijaansa, mutta on nyt jo kääntänyt katseensa kohti tulevaa viestiä. Haastattelua tehdessä Johaug ei vielä halunnut paljastaa osuuttaan, vaikka arvelin hänen hiihtävän toista osuutta. Ja niinhän hän hiihtääkin. Norjan joukkue on itse asiassa aivan sama kuin millä se otti Vancouverissa olympiakultaa. Eli Vibeke Skofterud aloittaa, Therese Johaug hiihtää toisen perinteisen osuuden ja sitten on Kristin Störmer Steiran vuoro ja ankkurina luonnollisesti kisojen hiihtokuningatar Marit Björgen.

Therese Johaug uskoo kuitenkin, ettei kisa ole välttämättä yhtä suurta Norjan juhlaa:

-Ei suinkaan. Kisasta tulee varmasti jännittävä ja tasainen. Myös Suomella ja Ruotsilla on tosi vahvat joukkueet. Suomen naisethan hiihtivät aivan uskomattoman hienosti 10 km:n kilpailun ja heillä vaikuttavat olevan myös sukset tosi hyvässä kunnossa. Ja Ruotsilla on Charlotte Kalla kovana ankkurina. Itse toivoisin pääseväni hiukan karussa liikkeelle, se olisi tosi hienoa. Tai sitten toisena vaihtoehtona on hiihtää hyvä ja tasainen hiihto porukassa.

Therese Johaug on ihastuttanut hiihdon ystäviä uskomattomalla hiihtotemmollaan ja frekvenssillään. Ja varsinkin ylämäissä hän on ollut usein pitelemätön, viimeksi Tour de Skin loppunousussa. Johaugin mielestä tähän on varsin yksinkertainen vastaus:

-Harjoittelen tosi paljon ylämäkiä ja varsinkin kesäisin ja se on selvästi minun vahvuuteni, jota minun kannattaa vaalia. Lisäksi kevyenä hiihtäjänä ja hyvän hapenottokyvyn omaavana on luonnollista, että olen vahva juuri ylämäissä. Vastaavasti tasaisilla ja helpolla osuuksilla en ole niin hyvä ja siinä minulla onkin vielä kehitettävää.

Aftenpostenin mukaan myös Marit Björgen uskoo tasaiseen kilpailuun, mutta toivoo kuitenkin, että voisi rauhassa kannatella Norjan lippua maalisuoralla. Mutta luonnollisesti hän on varautunut myös ankaraan loppukiritaisteluun. Norjalaiset ovatkin valmistautuneet etukäteen lukemattomiin erilaisiin vaihtoehtoihin, kuinka viesti voisi kehittyä. Björgen kehuu myös koko joukkueen ja tiimin vaikutusta hänen henkilökohtaiseen menestykseen ja siksi hän pitää viestiä todella tärkeänä kilpailuna ja haluaa menestystä nimenomaan joukkueena.

Suomen joukkueen tilanne viestin alla vaikuttaa myös todella hyvältä. Naiset ovat kunnossa ja sukset pelaa. Ainoa haittatekijä voi olla se, että Aino-Kaisalla ja Kristalla on alla tosi kova parisprintti, kun taas norjalaiset ovat päässeet rauhassa keskittymään viestiin. Krista kertoikin eilen illalla palkintojenjaon jälkeen, ettei ole vielä juurikaan ehtinyt ajatella tämän päivän viestiä. Hetken kuluttua se selviää, kuinka viestissä tulee käymään. Aurinkokin näyttäisi paistavan sumuverhon välistä. Josko se paistaisi jälleen tänään suomalaisille?

-Tero Viljanen, Holmenkollen

ps! Ruotsin Maria Ryqvist on sairastunut, eikä voi hiihtää kolmatta osuutta. Hänet korvaa Britta Norgren. Tämä heikentää hiukan Ruotsin joukkuetta, sillä Ryqvist oli todella vahva yhdistelmähiihdossa.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit