swix rullahiihto550 90

Tiril Weng kukisti Johaugin Blinkfestivalenin takaa-ajossa

Tiril Udnes Weng hiihti voittoon Blinkfestivalenin takaa-ajossa. Kuva: Oberstdorfin MM-hiihdoista. Kuva: NordicFocus

Tiril Udnes Weng hiihti voittoon Blinkfestivalenin takaa-ajossa. Kuva: Oberstdorfin MM-hiihdoista. Kuva: NordicFocus

Tiril Udnes Weng pesi loppukirissä Heidi Wengin ja Therese Johaugin Norjan Sandnesissä rullahiihdettävän Blinkfestivalenin perinteisen takaa-ajokilpailussa.

Naisten takaa-ajo koostui alkuillasta hiihdetystä 2,4 prologista ja myöhemmin illalla hiihdettävästä 10 kilometrin takaa-ajosta. Kilpailu käytiin Sandnesin rullahiihtoradalla.

Tiril Udnes Weng oli nopein jo tiukassa prologissa. Lotta Udnes Weng jäi 1,6 sekuntia ja Heidi Weng 3,3 sekuntia. Prologin seitsemäs Johaug jäi kärkeen 8,9 sekuntia.

Johaug ei onnistunut pääsemään vauhdikkaalla radalla karkuun ja kiriherkemmät Wengit korjasivat kaksi ensimmäistä sijaa.

Taugböl ja Goldberg karkasivat

Miesten 4,2 kilometriä pitkässä prologissa Pål Goldberg oli nopein. Håvard Solås Taugböl jäi hänelle sekunnin ja kolmas Gjöran Holstad Tefre kuusi sekuntia.

Goldberg ja Taugböl lähtivät matkaan urku auki ja onnistuivat yhteistyötä tehden tekemään ratkaisevan eron noin 20 miehen pääjoukkoon.

Lopussa Taugböl iski oikeassa paikassa eikä Goldberg ehtinyt loppusuoralla enää haastamaan. Aron Åkre Rystad oli kolmas, 24 sekuntia kärkikaksikolle jääneenä. Aktiivisesti hiihtänyt William Poromaa oli neljäs.

Blinkfestivalen jatkuu lauantaina vapaan sprinteillä.

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit