KU Swix Pro 22 550x90px

Tobias Angerer jatkaa uraansa Sotshin kisoihin

angerer060411_introTobias Angererilla on takanaan vaikea kausi, mutta nyt mies uhkuu intoa ja ilmoitttaa jatkavansa Sotshin olympialaisiin.

angerer060411Tobias Angerer. Kuva:Hevoskuuri.fiVuosien 2006-2011 maailman tasaisin arvokisasuorittaja (18 x top-10, 7 mitalia) miesten mastohiihdossa, Tobias Angerer, uhkuu motivaatiota. "Tämä kausi oli urani vaikein, mutta nyt olen täynnä virtaa." Angerer kommentoi Hotel Tanan aamiaispöydässä ennen Tour de Barents –hiihtokiertueen avausetappia.

Mutta mikä teki tästä kaudesta vedenjakajan Angererin uralla, vastaus tähän ei ole yksiselitteinen: "Olen harjoitellut ja kilpaillut huipputasolla jo yli 10 vuotta. Marras -, joulukuussa aloin tuntea kehossani outoja tuntemuksia ja epäilin olevani sairaana. Erään harjoituksen jälkeen en tuntenut edes kaikkia sormiani. Tutkimme selkäni ja kaiken, mutta fyysistä vikaa ei löytynyt, muistelee Tobias ja jatkaa: "Olin vain loppu. Davosin maailmancupin jälkeen olin valmis lopettamaan urani."

Tobias ja hänen tilanteensa sai kuitenkin ymmärrystä mm. päävalmentaja Jochen Behleltä, ja niinpä Tobias suuntasi kisojen sijaan Portugaliin golflomalle unohtaakseen hiihdon hetkeksi kokonaan. Loman jälkeen alkoi uran uudelleen suunnittelu, johon sisältyi mm. valmentajan vaihtuminen. Valmeentajaksi tuli nuoruusaikojen valmentaja, jonka rooli ei ole ohjelmoida kaikkea tekemistä, vaan toimia keskustelukumppanina ja enemmänkin neuvonantajana.

"Olen lisäksi ajatellut jatkossa keskittyväni enemmän tiettyihin kisoihin ja niissä onnistumisiin, kuin koko maailmancupin kiertämiseen ja kokonaisvoiton jahtaamiseen, tuumii vapautunut Angerer. Tobias haluaa päättää uransa Sotshin Olympialaisiin vuonna 2014 ja menestykseen siellä.

Tour de Barentsille Tobias on tullut nauttimaan kilpakumppaneidensa seurasta vapautuneessa ilmapiirissä: " Täällä tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia kevätkisoista, upeista maisemista ja olosuhteista." sanoo Tobias ja katselee ulos ikkunasta Tanan auringonpaistetta. "Kunto on kuitenkin nousussa ja viimeiset 2 kuukautta ovat sujuneet upeasti, joten toki lähden tekemään myös kunnon tulosta", päättää Angerer, joka on vahva suosikki Tour de Barentsin kokonaisvoittajaksi.

-Aki TuovinenBanner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit