swix rullahiihto550 90

Toni Roponen erittäin luottavainen kisojen alla

toni_roponen240211_introToni Roponen on juuri kisojen alla erittäin luottavainen valmennettaviensa, Riitta-Liisa Roposen ja Matti Heikkisen kunnon suhteen.

 

toni_roponen240211Toni Roponen. Kuva: Hevoskuuri.fiToni Roponen on juuri kisojen alla erittäin luottavainen valmennettaviensa, Riitta-Liisa Roposen ja Matti Heikkisen kunnon suhteen.

Valmennettavien valmistautuminen on sujunut eri tavalla. Riitta-Liisa Roposen kohdalla kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan Tour de Ski:n jälkeen. Matti Heikkinen puolestaan sairasteli pitkään tammikuussa ja Rybinskin maailmancupissa tuli keskeytys. Drammenin kilpailu oli Matin osalta jo askel parempaan ja Roponen on erittäin luottavainen myös Matin kuntoon.

-Riitta-Liisan kohdalla kaikki harjoitukset ovat sujuneet todella hyvin. Olimme viimeistelyleirillä Seiser Almissa. Palautuminen harjoituksista tapahtui todella nopeasti myös korkealla, ja tämä on hyvä merkki. Eilen Riitta-Liisa teki viimeistelyharjoituksen, joka sekin sujui hyvin. Kovan pakkasen ja hitaan kelin vuoksi teimme harjoituksen vain perinteisellä. Vapaalla olisi suurempi varaa viedä lihaksiston herkkyyttä näin hitaalla kelillä, kertoo Roponen.

Riitta-Liisalla on luvassa kova ohjelma. Päämatka on 30km vapaalla, mutta myös yhdistelmähiihdosta voidaan odottaa hyviä sijoituksia.

-Riitta-Liisa taisteli mitaleista jo viime talven olympialaisissa ja nyt tilanne on vielä parempi. Riitta-Liisa hiihtää myös perinteisen kympin. Ritulle sopii se, että kisoja on paljon ja näin vältetään myös hotellikuolemaa, valottaa Roponen edessä olevaa rääkkiä.

-Matin osalta tilanne on ihan toinen kuin ennen olympialaisia. Potentiaalisia menestyjiä on monta ja Matti on yksi niistä, uskoo Roponen.

Viikonlopuksi Osloon on ennustettu erittäin vaikeita voitelukelejä. Lämpötila tulee olemaan nollan pinnassa ja taivaalta on luvassa uutta lunta.

-Myös voitelussa ja suksien valinnassa on onnistuttava, jotta menestys on mahdollista, korostaa Roponen.

Kaikki Hevoskuuri.fi:n lukijat muistavat minkälainen tykkipari Matti Heikkiseltä löytyy näille keleille...

Kannattaa lukea myös Riitta-Liisan viimeisten päivien harjoitusohjelma uudesta blogista:
>> http://ritufanblog.blogspot.com/

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit