swix rullahiihto550 90

Toni Roponen uskoi koko ajan Matin mahdollisuuksiin

toni_roponen240211_introMatti Heikkinen sairasteli koko Tour de Ski:n ja Vöyrin SM-hiihtojen välisen ajan. Virustauti piti yllä kuumetta usean päivän ajan ja ennen Vöyrin SM-hiihtoja Heikkinen ei ehtinyt tekemään käytännössä yhtään harjoitusta. Toni Roposen usko oli kuitenkin vahva koko ajan.

toni_roponen240211Toni Roponen. Kuva: Hevoskuuri.fiMatti Heikkinen sairasteli koko Tour de Ski:n ja Vöyrin SM-hiihtojen välisen ajan. Virustauti piti yllä kuumetta usean päivän ajan ja ennen Vöyrin SM-hiihtoja Matti ei ehtinyt tekemäänkäytännössä yhtään harjoitusta. Vöyrillä Heikkinen nappasi hopeaa, mutta yski maalissa kuin palokunnan hevonen. Viikko tämän jälkeen Rybinskin maailmancupissa tuli keskeytys. Näilläkään taustoilla valmentaja Toni Roponen ei menettänyt uskoaan Matin mahdollisuuksiin. 

 

Korkeanpaikanleirin peruminen

-Heti Rybinskin jälkeen teimme päätöksen, että korkeanpaikan leirin perutaan ja tehdään viimeistely alhaalla ja haetaan startti Drammenin maailmancupista, kertoo Toni Roponen.

-Vaikka Matti sairasteli, hän oli SM-hiihdoissa toinen ja tämä antoi uskoa. Rybinskin hiihto unohtui, sillä harjoitukset lähtivät heti sujumaan hyvin. Matille on tyypillistä, että hänellä montusta nouseminen sujuu yleensä nopeammin kuin muilla. Ja samaan aikaan kannattaa muistaa, että hiihtäjän tärkein harjoittelukausi on toukokuun ja joulukuun välinen aika. Harjoituskausi sujui todella hyvin, valottaa Roponen Matin taustaa.

Tekniikka kuntoon

-Täällä Norjassa huomasimme, että Matin tekniikka on nyt todella hyvällä mallilla. Se näytti paremmalta kuin alkukaudesta, esimerkiksi Davosisssa tai Tour de Skillä. Ehkä Matin yläkropassa oli vielä tuolloin lievää väsymystä, sillä vasta täällä on tuntunut, että voimaa on todella takana.

Yksittäisten onnistuneiden harjoitusten kautta

-Olemme erityisesti viimeistelyssä koittaneet toteuttaa ääripäiden harjoittelua. Vedetään todella kovaa ja todella hiljaa. Mitään varsinaista harjoitusjaksoa emme ole tehneet vaan kuntoa on rakennettu yksittäisten harjoitusten kautta. Kun tekee oikeita harjoituksia mahdollisimman hyvin, niin ne vievät eteenpäin, kuvaa Roponen Matin viimeistelyä ja lisää pilke silmäkulmassa, että tämän tarkemmin ei voi kertoa, sillä Matti aikoo hiihtää vielä monta vuotta!

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit