KU Swix Pro 22 550x90px

Tour de Barents huipentui ranskalaisten kamppailuun loppusuoralla

tdf100411_introTour de Barents hiihtokiertue huipentui sunnuntaina Ounasvaara Climb –etapilla miesten loppusuorakamppailuun, jossa ranskalaiset Maurice Manificat ja Jean-Marc Gaillard kamppailivat kiertueen voitosta ja 10 000 eurosta.

tdf100411Naisten kärkikolmikko. Kuva:Aapo LaihoTour de Barents hiihtokiertue huipentui sunnuntaina Ounasvaara Climb –etapilla miesten loppusuorakamppailuun, jossa ranskalaiset Maurice Manificat ja Jean-Marc Gaillard kamppailivat kiertueen voitosta ja 10 000 eurosta. Voitto ratkesi lopulta vain 0,2 sekunnin erolla Gaillardin eduksi. "Tiesin voittavani vasta metri ennen maalia. Maurice oli tänään todella vahva, mutta ehkä kokemus ratkaisi tänään", kommentoi voittaja kamppailuaan nuoren haastajan kanssa. Kolmanneksi sijoittui ensimmäisenä päätösetapille startannut Matti Heikkinen, joka aloitti vahvasti. Voittajakin kommentoi kisan ensimmäisiä kilometrejä seuraavasti: "Matti aloitti todella vahvasti, ja minun piti odottaa Maurice mukaan jotta pystyimme yhdessä tavoittamaan hänet."

Naisten kilpailun vei odotetusti nimiinsä uransa Tour de Barentisille päättänyt Slovenian Petra Majdic, joka nautti suuresti päätösetapin haasteesta. "Rata oli todella hieno, nousu oli kova mutta hiihdettävämpi kuin esimerkiksi Tour de Skin päätösnousu", kehui Majdic. Myös järjestelyt saivat slovenialaisen kiittelemään vuolaasti: "Oli hienoa matkustaa urheilijoiden kanssa samalla bussilla tapahtumassa, jossa kaikki on järjestetty urheilijoiden parhaaksi." Toiseksi hiihti päätösosuuden nopein Kerttu Niskanen ennen Krista Lähteenmäkeä, joka nousi kolmanneksi ohi Slovakian Alena Prochazkovan.

Iivo Niskanen hallitsi nuorten K-Citymarket Junior Touria vielä Majdicia ylivoimaisemmin. Hän oli nopein myös päätösetapilla Perttu Hyvärisen napatessa kokonaiskiertueen kakkossijan ennen Norjan Daniel Carloe Skjönsfjelliä. Tytöissä Italian vahva luistelija Depora Agreiter nousi Marjaana Pitkäsen ohi ensimmäisellä kierroksella ja hiihti selvään voittoon. Kakkospaikasta käytiin tiukka kamppailu, kun stadionalueella Norjan Emilie Kristoffersen kiri ohi kolmanneksi sijoittuneen Pitkäsen.

Ennen palkintojenjakoa yleisö sai osallistua ainutlaatuiseen tapahtumaan, kun kaikki Tour de Barents –hiihtäjät lähtivät kunniakierrokselle. Kunniakierroksen tarkoitus oli paitsi kiittää yleisöä, myös kunnioittaa uransa kiertueelle päättäneitä Pirjo Murasta, Petra Majdicia ja Jaak Maeta. "Falunissa olin vain iloinen. Tuolla kierroksella yhdessä muiden hiihtäjien kanssa liikutuin, sillä tajusin että nyt hiihtoura on todellakin takana. " kommentoi Majdic, joka oli aidosti yllättynyt kanssakilpailijoiden ja järjestäjän eleestä.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit