swix rullahiihto550 90

Trollhättan Action Week: Ribom ja Persson voittoihin vapaan sprintissä

Emma Ribom voitti Trollhättan Action Weekin naisten sprintin. Kuva: Johan Trygg/Längd.se

Emma Ribom voitti Trollhättan Action Weekin naisten sprintin. Kuva: Johan Trygg/Längd.se

Trollhättan Action Week jatkui tänään vapaan sprinteillä. Naisten kilpailussa voittoon hiihti eiliseen tapaan Emma Ribom. Miesten kilpailun voitti Anton Persson.

Naisten sprintissä kuhunkin erään ja finaaliin pääsi mukaan neljä urheilijaa. Emma Ribomin jälkeen seuraavat sijat finaalissa menivät Maja Dahlqvistille, Johanna Hagströmille ja Anamaria Lampicille.

Ribom myönsi kilpailun jälkeen Längd.sen haastattelussa, että kaksi voittoa Trollhättanissa on hyvä merkki kesäharjoittelun sujumisesta, mutta muistutti, että nyt ollaan vasta elokuussa. Ribom harkitsee starttaamista myös huomiseen Alliansloppetiin.

Miesten finaalin pääsi alkuperäisen kaavion mukaan kuusi urheilijaa. Finaaliin pääsi kuitenkin lopulta seitsemän hiihtäjää, kun Anton Persson otettiin mukaan äärimmäisen tiukan semifinaalin jälkeen ”ylimääräisenä” miehenä maalikamerankuvan puuttuessa.

Persson onnistui voittamaan finaalin. Kolmas oli Erik Silfver ja kolmas sveitsiläinen Cedric Steiner.

26-vuotiaan Perssonin paras sijoitus maailmancupissa on vapaan sprintin 13:s sija parin vuoden takaa Davosista.

Huomenna Trollhättanissa hiihdetään 48 kilometriä pitkä Alliansloppet perinteisellä hiihtotavalla. Suomesta mukana ovat Ari Luusua, Isac Holmström ja Veli-Matti Räsänen.

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit