swix rullahiihto550 90

Trollhättan Action Week: Ribomille hattutemppu – Holmström paras suomalainen

Emma Ribom teki hattutempun ja voitti kaikki kolme Trollhättan Action Weekin kilpailua. Kuva: Johan Trygg / Längd.se

Emma Ribom teki hattutempun ja voitti kaikki kolme Trollhättan Action Weekin kilpailua. Kuva: Johan Trygg / Längd.se

48 kilometriä pitkä Alliansloppet rullahiihdettiin tänään Ruotsissa. Emma Ribom voitti naisten sarjan, kuten eilen ja torstaina lyhyemmillä matkoilla. Miesten voiton otti Max Novak. Isac Holmström oli parahaana suomalaisena 25:s.

Emma Ribom ehti voittaa Trollhättan Action Weekillä jo torstaisen 15 kilometrin kilpailun ja perjantaisen sprintin. Tänään tuli tiukan kamppailun päätteeksi myös 48 kilometriä pitkän Alliansloppetin voitto.

Ribom kurotti voittajaksi kahden kymmenyksen erolla Hanna Falkiin. Kolmas oli Linn Sömskar, neljäs Lina Korsgren, viides Thea Krokan Murud ja kuudes Maja Dahlqvist.

Viime kaudella Tour de Skillä sprintissä palkintokorokkeelle noussut ja kauden aikana normaalimatkollakin 10 parhaan joukkoon maailmancupissa hiihtänyt Ribom näytti, että on hyvällä tiellä ottaakseen jälleen kehitysaskeleita eteenpäin.

– Mahtavaa! En olisi uskonut tällaiseen aamulla herätessäni. En ole tällaisella matkalla todellakaan mukavuusalueellani. Sen takia tämä tuntuu sitäkin paremmalta. Luulen, että huomenaamuna on vaikeuksia nousta sängystä ylös, kommentoi Ribom Längd.selle.

Max Novak voittoon miehissä

Miesten kilpailussa voitto ratkesi Max Novakin iskuun muutama kilometri ennen maalia. Novak pääsi irti ja onnistui pitämään eron maaliin asti. Eroa toiseksi hiihtäneeseen Emil Perssoniin oli maalissa 4,6 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Stian Berg, neljänneksi Stian Hoelgaard, viidenneksi Morten Eide Pedersen ja Torgeir Sulen Hovland.

– Tänään ei tuntunut missään! Olin aika varma, että pystyn tämän hoitamaan, kommentoi Novak Längd.selle.

Isac Holmström hiihti mainiosti ja oli 25:s lopussa sattuneesta sauvarikosta huolimatta. Eroa kärkeen oli 31,9 sekuntia.

– Tämä oli kesän eka rullakisa, joten oli vaikea ennustaa miten kroppa kestää ja reagoi kovaan vauhtiin. Eka kierros mentiin mukavaa vauhtia mutta sitten tokalla ja vikalla kierroksella mentiin välillä kovaa ja porukka katkesi osiin. Kisa meni hyvin, pysyin pääporukan mukana loppuun asti, mutta sauvahaaveri valitettavasti esti kirimahdollisuudet lopussa. Hyvä merkki siitä, että kesän treenit ovat menneet hyvin. Hyvällä mielellä voi nyt jatkaa työntekoa. Voi olla, että osallistun syksyllä vielä johonkin muuhunkin rullakisaan, kommentoi Holmström.

Veli-Matti Räsänen oli 44:s, 6:34 kärjelle jääneenä.

Petter Northug kesti pääjoukon mukana puoleen väliin asti, oli lopulta 42:s ja jäi kärjelle vajaat viisi minuuttia.

Tulokset

Juttua muokattu 29.8. klo 9:26

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit