KU Swix Pro 550x90px

Upseerikokelas Koivisto taisteli torjuntavoiton vainoajastaan

Petteri Koiviston maistamassa maailmancupin vauhtia Salpausselällä. Kuva: NordicFocus

Petteri Koiviston maistamassa maailmancupin vauhtia Salpausselällä. Kuva: NordicFocus

Maastohiihtäjä Petteri Koiviston pari viime vuotta ovat olleet melkoista vuoristorataa, mutta tällä viikolla Vuokatissa hiihdettäviin nuorten MM-kilpailuihin hänellä on selkeät tavoitteet.

–  Odotan, että saan hiihdettyä uran parhaan 15 kilometrin vapaan kilpailun. Paha sanoa millaiseen sijoitukseen se riittää, mutta kärkikymmenikköön sillä pitäisi päästä, iltaruokailun jälkeen puhelimitse tavoitettu upseerikokelas ennakoi.

Kaksi vuotta sitten Koivisto hiihti henkilökohtaisten matkojen 7. ja 12. sijat MM-kotikisojen alle 20-vuotiaiden sarjassa, mutta viime kausi meni pilalle ylirasitustilan vuoksi. Kevät toi kuitenkin ylioppilaslakin. Nyt nuori mies suorittaa varusmiespalveluksensa loppusuoraa Kainuun prikaatissa.

Koivisto on kauden aikana päässyt myös maailmancupin makuun, kun hän kilpaili marraskuun lopussa Rukalla ja tammikuun lopussa Salpausselällä. Sijoitukset olivat luokkaa ynnä muuta, mutta vaikeuksien jälkeen Koivisto nautti raastavista kilpailuista.

–  Viime kausi meni ihan pipariksi, mutta nyt olen saanut pään takaisin pinnalle ja pystyn hengittämään. Tämä kausi on ollut torjuntavoitto, mutta kuormituksen kanssa on pitänyt olla tarkkana.

–  Armeijan vuoksi harjoittelussa on pitänyt tehdä kompromisseja. Kesä oli äärimmäisen rikkonainen.

Nuorten MM-kilpailut on tärkeä tavoite maaliskuussa 21 vuotta täyttävälle hiihtäjälle, mutta myös yleisen sarjan SM-kilpailut kiinnostavat. Puijon Hiihtoseuran viestinelikon muodostanevat Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Joonas Sarkkinen ja Koivisto.

–  Toivottavasti loppukauden kilpailut päästään hiihtämään, viestimenestyksen lisäksi myös henkilökohtaisiin hyviin sijoituksiin uskova Koivisto paalutti.

Katso tiistaisen U20-sprintin lähtölistat

STT / Petteri Ikonen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit