swix rullahiihto550 90

Uransa päättänyt Jussi Simula: ”Joukkuesuoritukset jäivät parhaiten mieleen”

Jussi Simula Jämi42 SKI:n maalissa. Kuva:  Teemu Ojapalo / Bullseye Photography

Jussi Simula Jämi42 SKI:n maalissa. Kuva: Teemu Ojapalo / Bullseye Photography

Valmentajan työt kiinnostavat tulevaisuudessa.

Jämsänkosken Ilveksen Jussi Simula kertoi kestävyysurheilu.fi:lle hiihtouransa päättymisestä. Omasta hiihtourasta miehelle jäi rutkasti hyviä muistoja. Parhaimpia hetkiä ovat joukkueena koetut onnistumisen elämykset.

-Olen suunnistustaustanikin takia joukkueurheilija ja siksi menestyksen Suomen Cupin viesteissä ja SM-viesteissä ovat olleet niitä hienoimpia hetkiä, hän pohtii

SM-viesteistä Simulalla on koossa kaksi hopeaa. Henkilökohtaisissa kilpailuissa mieleenpainuvimpia hetkiä ovat olleet SM-nelossijojen sarja sekä sen sarjan murtaminen.

-Erikoistuin SM-kisojen nelossijoihin. Niitä tuli melkein joka vuosi ja pahimmillaan jopa kaksi samana vuonna. Silloin ne tietysti harmittivat, mutta ilmeisesti nelonen on onnennumeroni, Simula summaa.

Vuonna 2013 Kontiolahdella nelossijat riittivät ja tuloksena oli viidenkympin vapaan pronssi. Se on Simulan ainoa henkilökohtainen hiihdon SM-mitali aikuisista.

-Ei silläkään saavutuksella yöelämässä voi leuhottaa, mutta itselleni se oli hieno hetki, Simula muistelee kuninkuusmatkan mitalia.

Maajoukkuevärit tulivat Simulalle myös tutuiksi. Hän starttasi maailmancupissa parikymmentä kertaa. Debyytti tapahtui vuonna 2007 Lahdessa ja viimeisin kerta oli samassa paikassa reilu puolitoista kuukautta sitten. Molemmilla kerroilla ohjelmassa oli viidentoista kilometrin perinteinen.

Valmennus kiinnostaa

Nyt Simula kääntää katseensa kohti työelämää ja opiskeluja. Opinnot liikuntatieteellisessä ovat kesken ja niitä on tarkoitus jatkaa. Sen lisäksi työ urheilun parissa kiinnostaa.

-Olen nyt etsinyt töitä. Valmennuksessa olen ollut jo jonkin verran mukana ja ne hommat kiinnostavat enemmänkin. Töitä saa tarjota, alalta kuin alalta, mies heittää.

Simula on toiminut Keski-Suomen piirin hiihtovalmennuksessa ja toisena valmentajana Jyväskylän Habita-ryhmässä, joka koostuu 17-18-vuotiaista lupaavista hiihtäjistä. Jyväskylässä asuvalla Simulalla on ollut myös muita pienempiä projekteja sekä omia henkilökohtaisia valmennettavia.

-Olen päässyt tutustumaan valmennuksen kautta myös muiden urheilulajien ihmisiin. Sillä tavalla olen päässyt hetkeksi pois omasta lajistani ja sekin on ollut erittäin mielenkiintoista, Simula toteaa.

Kestävyysurheilu.fi toivottaa Jussi Simulalle hyvää vappua ja menestystä huippu-uran jälkeiseen aikaan!

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit