KU Swix Pro 22 550x90px

Urheilijavalinnat Lillehammerin maailmancupiin ja Davosin joukkueen täydennys

Krista Lähteenmäki valittiin Rukan vahvojen hiihtojen ansiosta sekä Lillehammeriin että Davosiin. Kuva: Felganhauer/NordicFocus

Krista Lähteenmäki valittiin Rukan vahvojen hiihtojen ansiosta sekä Lillehammeriin että Davosiin. Kuva: Felganhauer/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupissa kilpaillaan tulevana viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Ohjelmassa on perinteisen kisat ja viestit. Viikonlopun joukkueeseen nimettiin kymmenen urheilijaa, joista yksi on varalla.

Samalla täydennettiin myös seuraavan maailmancup-viikonlopun joukkue Davosiin.


Lillehammerissa hiihdetään lauantaina perinteisen kisat: naisilla matkana 10 ja miehillä 15 kilometriä. Sunnuntaina vuorossa on naisten 4x5km ja miesten 4x7,5km viestit.

- Voimme nimetä Lillehammeriin neljä miestä perinteisen normaalimatkalle. Nimeämme kuitenkin miesten joukkueeseen viidennen urheilijan varahiihtäjäksi. Hän myös lähtee mukaan mahdollisten sairastumisten varalta, sillä sunnuntaina ohjelmassa on viestit ja tarvitsemme siihen neljä miestä, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

Maailmancupin maakohtaiset urheilijakiintiöt tulevat Kansainväliseltä hiihtoliitolta (FIS), ja kiintiöön vaikuttaa edeltävän kauden menestys. Tänä vuonna Suomella on naisten yksilömatkoille viisi paikkaa sekä normaali- että sprinttikisoissa. Miesten sprinttiin on niin ikään osallistumisoikeus viidelle suomalaishiihtäjälle, mutta miesten normaalimatkoille paikka on ainoastaan neljälle.

- Kiintiö on kausikohtainen ja voimassa koko maailmancupkauden, Dalen kertoo.

Seuraavana viikonloppuna 14.-15.12. kilpaillaan Davosissa, missä ohjelmassa naisilla on 15km ja miehillä 30km vapaan kisa sekä sunnuntaina vapaan sprintti.

Lillehammeriin valitut urheilijat:

Laura Mononen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen, Lari Lehtonen, Matti Heikkinen ja varahiihtäjä Tero Similä.

Davosiin valitut urheilijat:

Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Krista Lähteenmäki, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen.

Matti Heikkinen, Ville Nousiainen, Lari Lehtonen ja Tero Similä.

Aiemmin nimetty Davosin sprinttikisaan:

Riikka Sarasoja-Lilja, Kerttu Niskanen, Mona-Liisa Malvalehto, Krista Lähteenmäki ja Anne Kyllönen sekä varalla Aino-Kaisa Saarinen.

Matias Strandvall, Anssi Pentsinen, Ville Nousiainen, Juho Mikkonen ja Martti Jylhä sekä varalla Ari Luusua.

- Maastohiihdon tiedotus

 

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit