swix rullahiihto550 90

Uudella hiekkapaperilla superluisto

Skigo Pink Paper tulee markkinoille joulukuun alussa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Skigo Pink Paper tulee markkinoille joulukuun alussa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Hiekkapaperilla luistoa suksiin? Kuulostaa uskomattomalta, mutta Skigo tuo markkinoille hiekkapaperin, jonka avulla saatiin viime talvena useita Norjan mestaruusmitaleja.

Hiekkapaperia on tähän asti käytetty lähinnä pitoalueen karhennukseen, mutta Skigon uusi Pink Paper on suunniteltu käytettäväksi liukualueella. Paperi on erittäin hienoa. Kun normaalisti pitoalueen karhennukseen käytetään 80-100 karkeaa hiekkapaperia, niin Pink Paperin karkeutta tai hienoutta voi verrata noin 1000 karkeaan hiekkapaperiin.

Peter Wall Skigolta kertoo Hevoskuurille, että hiekkapaperikäsittely tekee suksen pinnasta erittäin sileän, mikä vähentää kitkaa.

- Yksi merkittävimmistä suksen luistoa huonontavista tekijöistä on lika. Käsittelemällä suksi Skigon Pink Paperilla, sukseen tarttuu merkittävästi vähemmän likaa ja ero 10 kilometrin hiihdon jälkeen on merkittävä, kertoo Wall.

Tuotetta on testattu viime talvena sekä maailmancup-tasolla että Norjan mestaruuskilpailuissa Vossissa ja Fauskenissa, kuten myös viime viikonloppuna Norjan kauden avauksessa Beitostölenissä. Erityisen hyviä tuloksia saatiin Norjan mestaruussprintissä Fauskessa, jossa Pink Paperilla saatiin jopa useiden metrien eroja.

- Suurimmat hyödyt saavutetaan kylmällä kelillä ja uudella lumella, kun lumen kide on terävä. Vesikelillä tulokset eivät ole yhtä hyviä, sanoo Wall.

Skigo on kehittänyt Pink Paperia yhteistyössä ruotsalaisen Primateria yrityksen ja sen johtajan Mats Larssonin kanssa. Primateria on korkean teknologian materiaalitekniikkaan keskittyvä yritys ja Mats Larsson materiaalitekniikan tohtori Uppsalan yliopistosta.

Skigo Pink Paper käsittely tehdään seuraavasti:
1) Pink Paperia käytetään viimeisenä, kun suksi on voideltu, harjattu ja uritettu
2) Harjaa edestakaisin Pink Paperilla 10-12 kertaa. Lopeta kun suksen pinta näyttää sileältä ja kiillotetulta.
3) Viimeistele kahdella tai kolmella vedolla suksen liukusuuntaan

Skigo Pink Paper tulee myös Suomen markkinoille joulukuun alussa.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit