swix rullahiihto550 90

Uusi kirja kertoo: Riitta-Liisa Roponen harjoittelee nyt enemmän kuin koskaan

Riitta-Liisa Roponen harjoittelee nyt enemmän kuin koskaan. Kuva: NordicFocus

Riitta-Liisa Roponen harjoittelee nyt enemmän kuin koskaan. Kuva: NordicFocus

Riitta-Liisa Roponen harjoittelee 39-vuotiaana enemmän kuin koskaan ennen. Viime talven selkävaivat on selätetty ja olympiatalven tavoitteet ovat kovat.

Jotkut urheilijat joutuvat ikävuosien karttuessa vähentämään harjoitusmäärää ja kiinnittämään koko ajan enemmän huomiota palautumiseen. Roponen kertoo 23.10.2017 ilmestyvässä kirjassaan, ettei hän koe palautumisen hidastuneen, vaikka 40 vuoden rajapyykki lähestyy.

Yhdessä aviomies-valmentaja Toni Roposen kanssa on laadittu suunnitelma, jossa harjoittelua on lisätty entisestään. Riitta-Liisa Roponen on koko uransa ajan harjoitellut nousujohteisella kokonaismäärällä. Roposen tehdessä nousun kansainväliselle tasolle vuosina 2002‒2006 harjoitusmäärä liikkui 580‒630 tunnin välillä. Hitaasti ja varmasti määrä on kasvanut ja tänä vuonna tunteja kertyy yli 800.

Viime talven pilannut välilevynpullistuma ei haittaa harjoittelua lainkaan ja motivaatio on korkealla:

‒ Olen erittäin motivoitunut tulevaan olympiakauteen enkä vähiten siksi, että menetin mahdollisuuden olla mukana hiihtäjänä Lahden kotikisoissa. Tilanteeni oli hyvä jo kesäkuussa ja pystyin tekemään kaikki suunnitelmissa olleet harjoitukset perinteisellä ja vapaalla, kertoo Roponen. Kesällä hän leireili Levillä, Livignossa ja Pontresinassa ja syyskuussa Levillä ja Planicassa.

Tänä vuonna kaikki Roposen tekeminen tähtää Etelä-Korean olympialaisten 10 km vapaalle, skiathloniin ja viestiin. Harjoitussuunnitelmaan on joka vuosi kirjattu tärkeitä painopisteitä ja tänä vuonna ne näyttävät tältä:

Riitta-Liisa Roposen harjoitusteemat olympiavuonna 2017‒2018
- Satsaus määräintervalliharjoitteluun.
- Lisää voimaa ylävartaloon.
- Harjoitusmäärien nosto – ensimmäistä kertaa uralla yli 800 tuntia.
- Korkean paikan harjoitusvuorokausia noin 15 lisää.
- Satsaus vapaaseen tekniikkaan kaikessa tekemisessä.

Lue lisää Riitta-Liisa Roposen urasta ja harjoittelusta tilaamalla uutuuskirja Äitinä huipulla – Riitta-Liisa Roposen tarina Premiumsport.fistä.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit