swix rullahiihto550 90

Uusi tapahtuma Lake Saimaa Roller Ski Marathon rullahiihdetään syyskuussa

Lake Saimaa Roller Ski Marathon kisaillaan näissä maisemissa.

Lake Saimaa Roller Ski Marathon kisaillaan näissä maisemissa.

Etelä-Karjalan hiihtopiiri, Imatran Urheilijat ja Lappeen Riento järjestävät yhteistyössä ensi kesänä uuden rullahiihtotapahtuman Lake Saimaa Roller Ski Marathonin, joka on samalla Visma Ski Classics Challengers -tapahtuma.

Lake Saimaa Roller Ski Marathon rullahiihdetään perinteisellä hiihtotavalla Imatran ja Lappeenrannan kylpylöiden välissä kulkevalla luonnonkauniilla reitillä. Reitti käy myös Imatran Ukonniemen rullahiihtoradalla. Rata on 15 kilometriä pitkä. Se kierretään neljä kertaa, joten kilpailumatkaksi tulee 60 kilometriä.

Naisten kilpailu hiihdetään lauantaina 11. syyskuuta ja miesten kilpailu 12. syyskuuta.

Tapahtuma hiihdetään tulevan kesänä siis ensimmäistä kertaa. Tapahtuman yhtenä tavoitteena on markkinoida Etelä-Karjalan aluetta.

– Haluamme tehdä Imatrasta ja Etelä-Karjalasta tunnetun urheilukeskuksen. Järjestämällä ison vuosittaisen urheilutapahtuman, tavoitteenamme on lisätä alueen matkailullista vetovoimaa vuoden ympäri, sanoo kilpailunjohtaja Kari Ahonen.

Kilpailukeskus tulee olemaan Imatra Ukonniemen stadionilla. Imatralla on panostettu hiihtoon muun muassa ensilumenladun muodossa. Tänä vuonna viiden kilometrin latu avautui lokakuun lopussa.

– Haluamme tehdä hiihdosta suositumpaa myös kesällä. Olemme huomanneet, että pitkän matkan hiihdosta on tulossa entistä suositumpaa sekä hiihtäjien että yleisön silmissä. Ilmastonmuutoksen takia haluamme edistää myös rullahiihtoa, vaikka meillä on huippuolosuhteet myös talvella sekä luonnonlumen että tykkilumen ansiosta, kertoo Ahonen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa lähiakoina.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit