swix rullahiihto550 90

Uusi Visma Ski Classics Challenger-tapahtuma Vaajmarathon Ruotsin ja Norjan rajalla

Kahden uuden tulokkaan Båstad-Möllen ja Värnamörullenin jälkeen uutena tapahtumana joukkoon liittyy Ruotsissa järjestettvä Vaajmarathon. Tämän 45 km reitin erikoisuus on käynti Norjan puolella, mutta koronarajoituksista johtuen tämän vuoden reitti ei ylitä rajaa. Reitti kulkee Rötvikenistä Sørliin, joka on norjalaisen huippuhiihtäjä Frode Estilin kotipaikka ja kylä on myös hyvin lähellä Vasaloppet-voittaja ja Team Engconin hiihtäjän Laila Kvelin kotia.

- Olemme todella iloisia siitä, että saamme olla mukana Visma Ski Classics Challengers-sarjassa. Uskon, että tällä ainutlaatuisella tapahtumalla, jossa käydään Norjan puolella ja joka on todella kauniin luonnon ympäröimä, on loistava tulevaisuus edessään. Olemalla nyt osa isompaa kokonaisuutta tulemme varmasti kasvamaan ja tietoisuus tapahtumasta laajenee, toteaa kilpailujohtaja Gunnar Sandberg.

Tämän vuoden tapahtuma on jo noin kolmen viikon päästä eli kuun viimeisenä päivänä, 31.7. Norjassa käynti jää nyt väliin, mutta reitti on joka tapauksessa kaunis ja puoleensavetävä. Monet Visma Ski Classics-sarjan tähdet tulevat varmasti osallistumaan kisaan, ja ennakkoveikkauksien mukaan molemmat viime kauden pitkän matkan hiihdon mestarit Lina Korsgren, Team Ramudden, ja Emil Persson, Lager 157 Ski Team, osallistunevat kilpailuun.

Kilpailu on auki sekä eliitti- että kuntohiihtäjille ja tarjolla on myös lyhyempi 25 km reitti. Lisätietoja tapahtumasta saat: hotagensc.com.

Jokainen osallistuja voi myös kerätä SC Ranking pisteitä, joita voi saada liittymällä jäseneksi MyPages-sivujen kautta ilmaiseksi. Kyseisellä ranking-listalla pisteitä keräävät sekä miehet ja naiset aina ammattihiihtäjistä kuntohiihtäjiin. Visma Ski Classics-tallien hiihtäjät voivat myös saada pisteitä mestaruustaistelun pottiinsa nuorten sarja mukaan lukien.

Visma Ski Classics-sarjan Challenger- ja Pro Tour-tapahtumat voit nähdä nettisivulla osoitteessa www.vismaskiclassics.com. Lista päivittyy sitä mukaa, kun uusia tapahtumia liittyy joukkoon.

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit