KU Swix Pro 550x90px

Uusinta uutta – pitokarvat yksilöllisesti tavallisiin suksiin!

Kuvassa CustomSkin yksilöllisesti asennettu pitokarva

Kuvassa CustomSkin yksilöllisesti asennettu pitokarva

(Kaupallinen yhteistyö) 
Skin-sukset ovat olleet parin viime talven aikana hiihdon harrastajien kuumin puheenaihe ja ne ovat menneet Etelä-Suomen huonoista lumitalvista huolimatta kuin kuumille kiville.

Hollolalainen Esa Vironen on kehittänyt viime kevään ja kesän aikana prosessin, jolla pitokarva on mahdollista asentaa tavallisiin, hyväksi havaittuihin suksiin.

– Asennusta suositellaan uusiin tai käytettyihin selkeäpesäisiin jäykähköihin perinteisen suksiin. Pitoalueen ja karva-alueen pituus määritellään yksilöllisesti ja suksipariin on mahdollista jopa asentaa eripituiset karvat, kertoo Vironen.

Konepajayrittäjä, pitkän linjan hiihtomies ja maajoukkueenkin suksihuollossa mukana ollut Vironen paljastaa, miten pitokarvan asennus tapahtuu.

– Karvalle tehdään tila suksen pohjaan olaksen molemmille puolille CNC-ohjatulla jyrsimellä. Tämän jälkeen karva liimataan tehtyyn uraan.

Jatkossa Vironen aikoo tarjota myös karvoja eri keleille sekä karvanvaihtopalvelua.

Kaikessa hiljaisuudessa Vironen on ehtinyt tekemään asennuksen lukuisiin testipareihin, joista on tullut erittäin hyvää palautetta.

– Yleisin epäluulo on, että suksen ominaisuudet muuttuisivat asennuksen myötä, mutta näin ei kuitenkaan ole. Emme kuitenkaan voi ottaa vastuuta mahdollisista takuukysymyksistä, jos pitokarvan asennuksen jälkeen uusi suksi sattuisi hajoamaan muualta.

Mikäli yksilöllisesti asennettu karva kiinnostaa, kannattaa surfata Facebookiin CustomSkin sivulle ja ottaa yhteyttä Viroseen.

Pitokarvan asennus onnistuu edullisimmallaan 80 eurolla. Käytännössä sukset toimitetaan esimerkiksi Matkahuollolla Viroselle. Toimitusajaksi Vironen lupaa noin viikon. Vironen tekee yhteistyötä paikallisen suksihuoltofirman kanssa ja samalla reissulla sukset voidaan käyttää hionnassa.

CustomSki lupaa kiertää talven aikana useammalla paikkakunnalla ja tarjota asennuksen noin vuorokaudessa. Toiminta starttaa toden teolla joulukuun alussa.

Seuraa CustomSkitä Facebookissa:
https://www.facebook.com/pitokarva

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit