swix rullahiihto550 90

Vålådalsrennet lauantaina kovassa kelissä ja kovalla radalla

Visma Ski Classics -sarjan kaksi viimeistä viikonloppua hiihdetään Ruotsin upeissa tunturimaisemissa. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Visma Ski Classics -sarjan kaksi viimeistä viikonloppua hiihdetään Ruotsin upeissa tunturimaisemissa. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Visma Ski Classics jatkuu lauantaina hiihdettävällä Vålådalsrennetillä. Kilpailu jäljittelee perutun norjalaisklassikon Birkebeinnerennetin henkeä ja luonnetta. 

54 kilometriä pitkässä kilpailussa noustaan kaksi kertaa kova tunturinousu, jossa korkeuseroa on noin 250 metriä. Kilpailun viimeiset 20 kilometriä on helppoja. Birkbeinnerrennetin tapaan kilpailijoilla on oltava mukanaan selkäreppu.

Vasaloppetin viides Ari Luusua ennakoi, että sää olosuhteet tekevät kilpailusta erityisen raskaan.

– Rata on kova ja on ennustettu märkää keliä. Taivaalta saattaa tulla vettä, lunta tai räntää. Sunnuntain kisaan sää muuttuu. On ennustettu kylmempää ja pakkaslunta. Varmasti viikonlopusta tulee myös huollon kisa, ennakoi Luusua.

Luusua uskoo, että lauantain kilpailussa viimeistään toista kertaa nousua kavutessa kärkiryhmä kutistuu 10-15 hiihtäjään ja sillä hiihdetään maaliin asti.

90 kilometriä pitkä Vasaloppet hiihdettiin kaksi viikkoa siitten. Luusua ei täysin varma ole palautumisesta, mutta lähtee luottavaisena kilpailuun.

– Kyllä olo on ihan luottaivainen. Olen saanut ainakin nukuttua. Toki pitkä kilpailu ottaa veronsa, mutta tilanne on tasapuolinen ja sama kaikille.

Naisten kilpailu starttaa kello 8:45 Suomen aikaa ja miesten kilpailu kello 10:45. Siinä mukana seitsemän suomalaista. Kilapilu on seurattavissa Yle TV2:ssa.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit