KU Swix Pro 550x90px

Vantaan Hiihtoseura naisten viestin yllättäjä Vuokatissa

Kuva: Touho Häkkinen/SHL

Kuva: Touho Häkkinen/SHL

Sunnuntain viestin suurimpia yllättäjiä oli naisten kilpailussa kolmanneksi yltänyt Vantaan Hiihtoseura.

Täksi kaudeksi Jasmi Joensuulla ja Hennariikka Rahkolalla vahvistunut seura pysyi kaksi osuutta mukana kärkikamppailussa. Viimeisellä osuudella Anne Kyllönen oli omaa luokkaansa. Vantaan ankkuri Aira-Maarit Mantsinen joutui lopulta taipumaan lopussa Vilma Nissiselle, mutta Laura Mononen pidettiin takana.

Avausosuutta vienyt Hennariikka Rahkola iloitsi kauden avausviestin palkintosijasta.

- Mukava kisapäivä. Tiesimme, että jos kaikki hiihtävät hyvin niin mahdollisuudet on hyvät, mutta kyllä tämä silti pieni yllätys oli. Tiesimme, että on muutama ennakkoon kova joukkue, mutta sen jälkeen kaikki on mahdollista, Rahkola kertoi Hiihtoliiton haastattelussa.

Jasmi Joensuun viikonlopun saldona oli sprintin viides sija ja viestin kolmossija. Viestissä hän piti osuudellaan nopeinta vauhtia pitkästä lauantaista huolimatta.

- Kaikki vähän ylittivät itsensä. Ei ehkä ihan podiumia lähdetty hakemaan, mutta tiesimme että meillä on hyvä joukkue kasassa, Joensuu kertoi.

Vantaan2HiihtoseuraViestiTouhoKuva: Touho Häkkinen/SHL

Rapakon takaa Denveristä Suomeen kesällä muuttanut Joensuu käynnisti harjoituskautensa vasta kesäkuun puolivälissä, mutta siitä lähtien kaikki on sujunut erittäin hyvin. Joensuu on kehittänyt kestävyysominaisuuksiaan unohtamatta nopeutta, joka on hänen vahvuutensa. Alkutalven tavoite on selvä.

- Rukan maailmancup on ollut pitkäaikainen haave, joka on toteuttamatta, kun on asunut USA:ssa.

Rahkola toivoo niin ikään paikkaa Rukalle, vaikka syksyn harjoittelua on vaivannut jalkavamma. Edessä on kolme viikkoa Lapin hangilla.

- Suunta on ylöspäin. Kuntoutus vaihtuu kisakunnon etsimiseen, Rahkola totesi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit