KU Swix Pro 22 550x90px

Vantaan Hiihtoseura vahvistaa nuorisovalmennustaan

Vantaan Hiihtoseura panostaa lasten ja nuorten valmennukseen.

Vantaan Hiihtoseura panostaa lasten ja nuorten valmennukseen.

Tuleva valmentaja Joona Viholainen opiskelee lasten ja nuorten valmentajaksi Vierumäellä.

Vantaan Hiihtoseura vahvistaa nuorten valmennustoimintaansa rekrytoimalla seuran historian ensimmäisen palkatun valmentajan Joona Viholaisen. Uudelle valmentajalle on selkeä tilaus, sillä seuran juniori- ja nuorisotoiminta on vilkastunut viime vuosien aikana ilahduttavasti. Palkatun valmentajan myötä seura pyrkii tarjoamaan enemmän laadukkaita harjoituksia.

-Seura on tarjonnut viime vuosina hiihtäjilleen runsaasti harjoituksia, mutta nyt haluamme tehdä nuorten valmennustyötä yhä systemaattisemmin ja ammattimaisemmin, toteaa seuran alle 13-vuotiaiden valmentaja Tarja Lokinperä.

Kilpahiihtotaustan omaava Viholainen opiskelee lasten ja nuorten valmennuksen perustutkintoa Vierumäellä, joten Vantaan Hiihtoseuran valmennustehtävä linkittyy sopivasti hänen opintoihinsa. Nuorisovalmentajan keskeisiin tehtäviin kuuluu harjoitusten pitäminen Vantaan Hiihtoseuran juniorivalmennusryhmille, valmennus leireillä sekä valmennuksen suunnittelu. Valmennuskokemusta Viholainen omaa Keski-Suomesta, missä hän on toiminut aiemmin nuorten suunnistajien ja hiihtosuunnistajien valmentajana.

VHS2VHS:n treenipäivän ohjelmaan kuului monenlaista aktiviteettia.

Vantaan Hiihtoseuran käytännön toimintaan Viholainen pääsi tutustumaan lauantaina Vierumäen urheiluopistolla seuran jäsenille järjestetyssä yhteisessä treenipäivässä. Treenipäivään osallistui yli 70 seuralaista yhteisen harjoittelun merkeissä. Päivään kuului monipuolista fyysistä aktiviteettiä ja hiihtoon liittyviä luentoja.

Luennoitsijana ja sauvarinneharjoituksen vetäjänä toimi muun muassa Saksan ja Suomen hiihdon naisten maajoukkuevalmentajana toiminut Ismo Hämäläinen. Treenipäivään osallistui seuralaisia alle 10-vuotiaista kokeneisiin maratonhiihtäjiin sekä aikuisten SM-mitalisteihin saakka.

Jyväskylästä kotoisin oleva 23-vuotias Viholainen aloittaa käytännön valmennustyöt syyskuun lopussa.

 

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit