KU Swix Pro 550x90px

Vantaan Suomen Cupiin luvassa lunta taivaan täydeltä – Katso lähtölistat

Viime vuonna Vantaan Suomen Cupissa vihersi nurmikko. Nyt ei ole sitä vaaraa. Kuva: Touho Häkkinen

Viime vuonna Vantaan Suomen Cupissa vihersi nurmikko. Nyt ei ole sitä vaaraa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Cup jatkuu iltakilpailuina Vantaan Hakunilassa kuluvan viikon tiistaina ja keskiviikkona. Tiistaina hiihdetään 5/10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailut. Keskiviikkona on vuorossa viestit, joissa kaikki osuudet viedään tällä kertaa perinteisellä hiihtotavalla.

Vantaan Suomen Cupin osallistujamäärä on tavallista alhaisempi. Esimerkiksi naisten viestissä on mukana vain 10 joukkuetta.

– Tilanteeseen vaikuttaa oleellisesti Vuokatissa järjestettävät nuorten SM-hiihdot. Siellä ensimmäinen kilpailupäivä on perjantaina. Paikakuntien välisen etäisyyden ja nuorten kisojen vaatiman koronakuplan takia osa on jäänyt varmasti pois Vantaalta. Toki myös koronatilanne vaikuttaa jonkin verran, pohtii Suomen Cupin isä Hannu Koivusalo.

Viime talvena Vantaan Suomen Cup käytiin vesisateessa vähällä lumella. Nyt tilanne on toisin. Viime yönä Vantaalle satoi lunta noin 15 senttimetriä ja eri sääennusteiden mukaan tiistain ja keskiviikon aikana lunta saattaa eri sääennusteiden mukaan sataa lisää 20-40 senttimetriä.

– Olosuhteet ovat tällä hetkellä hienot ja mahdollinen lumisade kuuluu ulkoilmaurheiluun, näkee Koivusalo.

Sankka lumisade saattaa aiheuttaa haastetta latujen kunnossa pysymiselle. Naisten kilpailu starttaa tiistaina kello 18:n jälkeen.

– Latuja tullaan ajamaan riittävän tiuhaan. Ladut suljetaan urheilijoilta 16:30 -17:00 väliseksi ajaksi ja sen jälkeen niiden kunto on, mitä on. Latupartiot toki tekevät töitä senkin jälkeen, ennakoi Koivusalo.

Katso Suomen Cupin lähtölistat

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit