swix rullahiihto550 90

Venäjän sprinttivalmentaja: Viidellä maalla mahdollisuus viestikultaan

Nikita Krjukov on hyvin todennäköisesti Venäjän ankkuri pariviestissä. Kuvassa Krjukov juhlii Vancouverin olympiakultaansa. Kuva: NordicFocus

Nikita Krjukov on hyvin todennäköisesti Venäjän ankkuri pariviestissä. Kuvassa Krjukov juhlii Vancouverin olympiakultaansa. Kuva: NordicFocus

Venäjän hiihtomaajoukkueen sprinttivalmentaja Juri Kaminski arvioi venäläisen verkkolehden Sport-Ekspressin haastattelussa, että 4-5 maalla on mahdollisuudet Sotshin olympialaisten miesten parisprintin voittoon.

Kaminski listaa voittajaehdokkaiksi Venäjän, Norjan, Kazakstanin, Kanadan ja Ruotsin. Norjalaisilla on hänen mukaansa sama tilanne kuin venäläisillä eli ankkureina hiihtävät erittäin suurella todennäköisyydellä Petter Northug ja Nikita Krjukov, mutta paria kiritykille mietitään kummassakin maassa vielä ankarasti.

Venäjän maajoukkueessa on kokeiltu myös normaalimatkojen hiihtäjien iskukykyä sprinttiviestissä. Tammikuussa Nove Meston maailmancupissa Krjukovin parina sprinttiviestin voittoon hiihti Maksim Vylegžanin, joka on 50 kilometrin kaksinkertainen MM-hopeamitalisti. Sprintin erikoismiehistä Sotshin kotikisoissa ovat mukana Krjukovin lisäksi Aleksei Petuhov ja Anton Gafarov. Joukkueeseen kuuluu myös Val di Fiemmen nuorten MM-kisojen sprintissä kultaa ja 15 kilometrillä hopeaa voittanut Sergei Ustjugov.

Henkilökohtaiset sprintit hiihdetään Sotshissa vapaalla hiihtotavalla tiistaina 11.2. ja viestit eli parisprintit keskiviikkona 19.2. perinteisellä hiihtotyylillä.

Lähde: Sport-Ekspress.ru

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit