KU Swix Pro 550x90px

Venäjän tähtihiihtäjä sairasti koronaviruksen - kävi toipilaana Oloksella

Sergey Ustjugov kävi Oloksella marraskuussa. Kuva: NordicFocus

Sergey Ustjugov kävi Oloksella marraskuussa. Kuva: NordicFocus

Kaksinkertainen maailmanmestari Sergey Ustjugov kertoo Instagramissa sairastaneensa koroviruksen. Ei-venäläiseen tapaan Ustjugov on kertonut tilanteestaan myös englanniksi.

– Hyvät ystävät, lyhyesti sanottuna; minulla oli koronavirus ollessani harjoitteluleirillä Val Senalesissa Italiassa lokakuun toisella puoliskolla. Valitettavasti tämän taudin seuraukset olivat melko vakavia keholleni niin vakavia, etten palaudu tällä hetkellä kunnolla, kirjoittaa Ustjugov ja jatkaa:

– Yritin aloittaa harjoittelun marraskuussa maltilla, mutta kaikki yritykseni olivat valitettavasti turhia. Kehoni kieltäytyi kuormituksesta ja painuin monttuun, jatkaa Ustjugov vapaasti suomennettuna.

– Tämän seurauksena päätimme yhdessä valmentajan kanssa pitää tauon ja käydä tutkimuksissa. Tällä hetkellä olen aloittanut harjoittelun hitaasti ja kiitos Jumalalle, oloni on tasapainottumassa pikkuhiljaa. Toivon, että voin lähitulevaisuudessa liittyä maajoukkueen mukaan ja aloittaa harjoittelun täysipainoisesti

Vielä mielenkiintoisemmaksi Ustjugovin tapauksen tekee se, että hän suuntasi mainitun Val Senalesin leirin jälkeen muutaman päivän viiveellä Olokselle. Siellä hän osallistui myös venäläisten leirikilpailuun, jääden kärkeen 15 kilometrillä lähes pari minuuttia. Iltalehti on kirjoittanut Ustjugovin raskaasta matkasta Suomeen.

– Olimme olleet Suomessa pari päivää, kun hän kertoi olevansa sairas. Hän kertoi olevansa huonovointinen ja hyvin väsynyt sekä kärsivänsä päänsärystä. Matka oli hänelle uuvuttava kokemus, kuvaili Venäjän valmentaja Markus Cramer Iltalehdelle.

Iltalehti kertoo myös, että Ustjugov kävi muun Venäjän joukkueenn tapaan koronavirustestissä ennen Muonioon saapumista ja 72 tuntia saapumisen jälkeen. Iltalehden mukaan Ustjugovin molemmat koronatestit olivat negatiivisia.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit