KU Swix Pro 22 550x90px

Venäläiset lyönyt Niskanen: Hyvä avaus

Iiuvo Niskanen Kestävyysurheilu.fin haastattelussa kilpailun jälkeen.

Iiuvo Niskanen Kestävyysurheilu.fin haastattelussa kilpailun jälkeen.

Iivo Niskanen ja voitti tänään Oloksella miesten 15 kilometrin kovatasoisen perinteisen kilpailun. Kilpailu oli Niskasen kauden avaus. Naisten kilpailussa voittoon hiihti Venäjän Natalia Nepryaeva. Kerttu Niskanen oli viides.

 

Naisten 10 kilometrin kilpailussa ykkössuosikki Nepryaeva johti jo viiden kilometrin väliajoissa kilpailua 15 sekunnilla. Toisella kierroksella ero ei kasvanut vaan pahimmat kilpakumppanit toiseksi sijoittunut Tatiana Sorina ja kilpailun kolmas Victria Carl saavuttivat Nepryaevaa muutaman sekunnin. Neljänneksi hiihti Katharina Hennig. Kerttu Niskanen oli viides, noin 31 sekuntia kärkeen jääneenä.

niskanen kerttuKerttu Niskanen kilpailun jälkeen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Toiseksi paras suomalaisnainen Amanda Saari oli 21:s.

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen avasi vauhdikkaasti ja johti viiden kilometrin kohdalla kilpailua yhdeksällä sekunnilla ennen Norjan Erik Valnesia. 10 kilometrin kohdalla kärkikolmikko oli muodostunut samaksi kuin maalissa. Venäjän Alexey Chervotkin saavutti Niskasta viimeisellä vitosella, mutta jäi lopulta tälle 5,4 sekuntia. Kolmas oli niin ikään venäläinen Ivan Yakimuskin. Hän jäi Niskaselle jo 26 sekuntia.

Iivo Niskanen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen menoonsa ja piti Alexey Chervotkinia hyvänä vertailukohtana. Tarkemmin Niskasen kommentit videolla.

Katso video:

Valnes sanoo ääneen olevansa kovassa kunnossa

Kilpailun neljänneksi sijoittunut Erik Valnes kommentoi eilisen kilpailun jälkeen suoraan olevansa kovassa kunnossa. Sprinttykki oli positiivisilla mielin myös tänään.

– Tuntui hyvältä. Ehkä vähän liian kova aloitus. Piti vähän nostaa jalkaa kaasulta toisella kierroksella, mutta kolmannella kierroksella löysin taas hyvän rytmin. Viimeiset kilometrin olivat hyviä, kommentoi Valnes.

Eilinen ei tuntunut kropassa?

– Olen sprintterinä tottunut, että startteja tulee, mutta kauden ensimmäisinä viikonloppuina useampi startti tuntuu, kun ei ole vielä tottunut.

Valnes voitti Oberstdorfin MM-kilpailuissa parisprintin yhdessä Johannes Höstflot Kläbon kanssa henkilökohtiaseta sprintistä tuli hopeaa. Oletko sprinttispesialisti vai hamuatko tulevana kautena menestystä myös muilta matkoilta?

– En varmaan pääse sprintterin leimata eroon, mutta haluan olla hyvä myös muilla matkoilla, vastaa Valnes.

Huomenna Oloksella hiihdetään 10/15 kilometrin vapaan kilpailut.

Tulokset

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit