KU Swix Pro 550x90px

Venäläiset valmiina jäämään pois Tour de Skiltä jos Pohjoismaat eivät osallistu

Venäläiset eivät todennäköiseti ole mukana Tour de Skillä, jos eivät Pohjoismaatkaan ole. Kuva: NordicFocus

Venäläiset eivät todennäköiseti ole mukana Tour de Skillä, jos eivät Pohjoismaatkaan ole. Kuva: NordicFocus

Venäjän hiihtomaajoukkueen valmentaja Markus Cramer sanoo Norjan iltapäivälehden VG:n haastattelussa, että venäläiset ovat valmiita jämään pois Tour de Skiltä jos Pohjoismaat eivät ole mukana kiertueella. 

– Emme tällä hetkellä tiedä, mitä teemme Tour de Skin suhteen. FIS:n on mietittävä, mitä he tekevät, pitäisikö Tour de Ski järjestää vain yhdessä maassa ja voisiko esimerkiksi kaikki kilpailut järjestää Val di Fiemmessä, Cramer sanoo VG:lle.

Cramer on aiemmin antanut muun muassa Iltalehden haastattelussa krittikkiä FIS:n suuntaan ja on päivitellyt merkittäviä lisäkustannuksia joita seuraa jatkuvista koronatesteistä. Hän korostaa, että Venäjä haluaa kilpailla parhaita vastaan ja toivoo, että FIS löytää hyvän ratkaisun kilpailujen järjestämiseen. Hän ei syytä Pohjoistmaita siitä, että nämä jäävät kotiin seuraavista maailmancupin osakilpailusta, vaan kääntää katseet FIS:n suuntaan.

– Nyt se tapahtuu, mitä kukaan ei halua tapahtuvan. Näin käy, koska FIS:llä ei ole kunnollista varasuunnitelmaa, Cramer sanoo viitaten Pohjoismaiden poisjääntiin.

FIS:n maastohiihdon johtaja Pierre Mignerey vastaa Cramerin kritikkiin korostamalla kuinka tärkeää kilpailujen järjestäminen on TV-näkyvyyden ja lajin kannalta.

– Muille maille kilpaileminen ja TV-näkyvyys ovat tärkeäitä.

– Markus ei ymmärrä sitä. Hän on tämän asian kanssa esillä jatkuvasti. Kilpailusuunnitelmssa on ehdottomasti parantamisen varaa, myös tällä kaudella. Jos halutaan edetän optimaalisesti pitkällä aikavälillä, ei voi olla niin, että hiihtomaat suojelevat vain omia etujaan kabineteissa, Mignerey sanoo.

Venäläiset oikovat kilpailla Davosissa ja Dresdenissä normaalisti. Davosiin he matkustivat suoraan Rukalta.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit