KU Swix Pro 550x90px

Vibeke Skofterud on kypsynyt menestymään

VibekeSkofterud intro301111 felgenhauerYksi alkaneen hiihdon maailmancupin alkukauden positiivista yllättäjistä on ollut Norjan Vibeke Skofterud. Skofterud on ollut maailmancupissa kaikissa neljässä osakilpailussa palkintopallilla kolmantena.

VibekeSkofterud301111 felgenhauerVibeke Skofterud vauhdissa Rukalla. Kuva: Felgenhauer/NordicFocusYksi alkaneen hiihdon maailmancupin alkukauden positiivista yllättäjistä on ollut Norjan Vibeke Skofterud. Skofterud on ollut maailmancupissa kaikissa neljässä osakilpailussa palkintopallilla kolmantena.

Loistavan alkukautta hiihtävä 31-vuotias Vibeke Skofterud sanoo, että hän on jo liian vanha keräämään sijoituksia 15-16 välillä tässä vaiheessa uraansa. Niinpä Skofterud onkin aloittanut kautensa paremmin kuin koskaan aiemmin. Sekä Sjusjöenin kauden avauksessa 10 km:n vapaan kilpailussa että Rukan minitourin jokaisessa kilpailussa Skofterud on sijoittunut hienosti kolmanneksi.

Naisten kärkikolmikko on toistaiseksi ollut tuttua luettavaa, Marit Björgen on voittanut kaikki kilpailut, Charlotte Kalla oli kolmessa ensimmäisessä kilpailussa kaikissa toinen ja Skofterud on siis ollut joka kilpailussa kolmas. Ainoastaan Therese Johaug pääsi sekoittamaan pakkaa Rukan minitourin päättäneessä takaa-ajossa nousten niukasti Skofterudin edelle toiseksi ja Kalla putosi neljänneksi.

Vibeke Skofterud alkaa vähitellen tottua menestykseen.

– Luulen, että voisin tottua palkintopallilla olemiseen, hymyili Skofterud Rukan toisen osakilpailun jälkeen.

Motivaatio ja harjoitushalut huipussaan

Skofterudin harjoituskausi on sujunut erinomaisesti ja kauteen valmistauduttaessa Skofterud on tehnyt useita kovia pitkiä lenkkejä. Skofterudin periaatteena on ollut se, että silloin kun pitää mennä kovaa, niin ne harjoitukset kanssa vedetään kovaa ja vastaavasti rauhalliset lenkit tehdään varmasti riittävän hiljaa. Motivaatio ja harjoitushalut ovatkin toistaiseksi olleet huipussaan.

Tour de Ski kauden päätavoitteenaan Vibeke Skofterud on harjoitellut hiukan enemmän intervalliharjoituksia kauden alkuvaiheessa tavoitteenaan monen muun hiihtäjän tavoin saada kuntohuippu esille hiukan aiemmin kuin normaalisti. Tämä on vain etu Skofterudille.

– Minulla on tapana ollut olla hyvässä kunnossa ennen joulua, Skofterud sanoo SkiAktiv.no:lle.

Tämä pitää myös paikkansa. Skoftterudin 29 palkintopallisijoituksesta maailmancupissa peräti 27 ovat olleet ennen uutta vuotta. Mutta näin arvokisattomana kautena olisi tärkeää pystyä pitämään kunto korkealla koko kauden ajan, mikäli haluaa maailmancupin kokonaistuloksissa sijoittua korkealle. Tämä vaatii myös hyvää sijoitusta Tour de Skillä.

Vibeke Skofterud on ottanut kauden tavoitteekseen vakiinnuttaa paikkansa viiden parhaan joukossa maailmancupissa. Nyt kauden alussa hän on ainakin oikealla tiellä. Skofterud on myös ilmoittanut olevansa kiinnostunut hiihtämään Vasaloppetin monen mieshuipun tapaan, mikäli hänen selkänsä vaan pysyy kunnossa. Vahvasti näyttää siltä, että Vibeke Skofterud on kypsynyt menestymään jatkossakin.

Lähde: SkiAktiv.no

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit