KU Swix Pro 550x90px

Vihreää valoa Davosin kisajärjestelyille

Venue131209ah introHaastavista sääolosuhteista huolimatta myös Davosin maailmancupin osakilpailut pystytään järjestämään puolentoista viikon kuluttua 10.-11. joulukuuta. Näin perinteikäs hiihtopaikkakunta ja Dario Colognan kotikaupunki toimii kisanäyttämönä myös tälläkin kaudella.

Venue131209ahDavosin maisemia vuodelta 2009. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus.Haastavista sääolosuhteista huolimatta myös Davosin maailmancupin osakilpailut pystytään järjestämään puolentoista viikon kuluttua 10.-11. joulukuuta. Näin perinteikäs hiihtopaikkakunta ja Dario Colognan kotikaupunki toimii kisanäyttämönä myös tälläkin kaudella.

Lämpimistä keleistä huolimatta kisajärjestäjät ja FIS tulivat vakuuttuneiksi siitä, että maailmancupin osakilpailut pystytään puolentoista viikon kuluttua 1560 metrin korkeudessa Davosissa käymään.

Arviolta 24 maan hiihtäjiä on luvassa Davosiin, jossa järjestetään 11 vuoden tauon jälkeen perinteikäs 30 km:n kilpailu miehille ja 15 km:n kilpailu naisille vapaalla tekniikalla, mikäli kelit vain sen sallivatt.

– Kiitos muutamalle kylmälle yölle, lisää lunta pystytään tekemään ja stadionalue sekä sprinttiladut ovat jo lumetettu. Juuri nyt on hiukan lämpimämpää, mutta ensi viikkoa kohti mennessä on jälleen luvassa kylmempää säätä. Riippuen säästä ja lumitilanteesta teemme päätöksen ensi viikon puolivälissä, että lyhennämmekö miesten kilpailua 15 km:iin ja vastaavasti naisten kilpailua 10 km:iin, sanoo FIS:n maastohiihtovastaava Jürg Capol.

Sunnuntaina 11. joulukuuta on luvassa sprinttikilpailut ja tämä latu on jo siis kunnossa. Sunnuntaina on ohjelmassa myös 11. kerran Björn Dählien Kids Event 5–16 vuotiaille lapsille, missä lapset saavat pitää hauskaa ladulla yhdessä entisaikojen hiihtäjätähden sekä muiden huippujen kanssa.

>> Davosin kisasivut

Lähde: FIS Cross Country

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit