swix rullahiihto550 90

Ville Nousiainen lähtee nälkäisenä 15 kilometrille

VilleNousiainen280211Huomenna tiistaina pääsee suomalaisista Ville Nousiainen ensimmäistä kertaa irti Oslon MM-kisoissa. Matkana siis 15 kilometriä perinteisellä tyylillä. Hevoskuuri tapasi varsin luottavaisen oloisen Villen juuri ennen naisen 10 km:n kilpailua.

VilleNousiainen280211Nälkäinen Ville Nousiainen. Kuva: Hevoskuuri.fiHuomenna tiistaina pääsee suomalaisista Ville Nousiainen ensimmäistä kertaa irti Oslon MM-kisoissa. Matkana siis 15 kilometriä perinteisellä tyylillä. Hevoskuuri tapasi varsin luottavaisen oloisen Villen juuri ennen naisten 10 km:n kilpailua.

Millä mielellä lähdet huomiseen kilpailuun?

–Tosi hyvällä mielellä. Olen intoa täynnä ja lähden pitkähkön kilpailutauon johdosta tosi nälkäisenä ladulle.

Et usko, että tuo kilpailutauko olisi mikään ongelma huomista ajatellen?

–En. Nyt on ainakin nälkää riittävästi. Olen mielestäni pystynyt vetämään harjoituksissa ihan kisavauhtia ja jopa kovempaakin. Runttasin vielä kotona kympin aivan täysiä ennen tänne tuloa ja se sujui tosi hyvin. Olen kunnossa ja tulen huomenna tekemään parhaani. Sillehän ei sitten mahda mitään, jos kisassa on 30 parempaa ukkoa kuin minä.

Hyvä! Entäs minkälainen on tyypillinen päiväsi täällä ja kuinka sen kuuluisan hotellikuoleman pystyy välttämään?

-Tulin vasta sunnuntaina tänne, joten en ole ehtinyt vielä olemaan kauhean kauan täällä. Italian leirin jälkeen olin vielä kotona rauhassa viimeistelemässä kuntoa. Täällä päivät menee aika saman kaavan mukaan, siis silloin kun ei ole omaa kisaa. Aamulla mahdollisimman aikaisin hiihtämään ja samalla myös suksien testausta. Sitten kämpille syömään ja lepäämään ja illalla vähän jaloittelemaan. Kyllähän kisojen ja leirien aikana tuo hotellikuolema tuppaa haittaamaan. Kyhjötetään pienessä huoneessa ja yritetään tappaa aikaa. Nyt kun ei voi enää kovaa treenatakaan. Musiikkia tulee kuunneltua ja leffoja katseltua paljon. Esimerkiksi Italian leirillä kun ei ymmärtänyt televisiostakaan mitään, niin päivät olivat välillä tosi pitkäveteisiä. Että kyllä tää voi olla joskus tosi tylsää. Sitä pitää kuitenkin kestää, ja yrittää vaan keskittyä tuleviin kisoihin.

Mites sinun loppuviikko, loppuohjelmahan näyttää sinun kohdalta tosi tiiviiltä?

–Jep norjalaiset ovat taas päässeet säätämään kunnon kisaohjelman itseä ajatellen. Mutta kolahtaa se näköjään välillä omaankin nilkkaan, jos Northug ei tosiaan hiihdä huomenna. (Hevoskuuri oli juuri Villeä Northugista informoinut). Parisprinttiä odotan innolla. Varsinainen sprinttihän osoitti, että normaalimatkan hiihtäjät ovat täällä vahvoilla. Saas nähdä oivaltavatko muut maat sen. Eihän tässä oikein järkeä ole. Nyt tulee 15km, parisprintti, viesti ja 50km ihan peräjälkeen, kun ensin on vajaan viikon verran lepäilty.

Niinpä. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä. Tsemppiä tuleviin koitoksiin!

- Tero Viljanen, Holmenkollen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit