swix rullahiihto550 90

Virtanen starttaa tänä iltana 24 tunnin rullahiihtourakkaan

Teemu Virtanen starttaa tänä iltana 24 tunnin rullahiihtourakkaan. Kuva: Kestavyysurheilu.fi

Teemu Virtanen starttaa tänä iltana 24 tunnin rullahiihtourakkaan. Kuva: Kestavyysurheilu.fi

Teemu Virtanen starttaa tänä iltana 24 tunnin rullahiihtourakkaan Imatralla.

Virtasen tavoitteena on hiihtää 24 tunnin aikana vähintään 480 kilometriä, mutta hän pitää mahdollisena myös 500 kilometrin rikkomista, jos kaikki sujuu hyvin.

Stefan Storvall on hiihtänyt rullasuksilla vuorokaudessa 590 kilometriä, mutta Virtanen tulee hiihtämään koko matkan tasatyöntöä standardirullasuksilla.

Virtasen suunnitelma on elänyt. Sääennusteiden vuoksi lähtö siirtyy lauantai aamusta perjantai-iltaan. Startin aikaistamisella Virtasen tarkoitus on väistää viikonlopulle ennustetut kovemmat sateet. Lauantai-iltapäivälle on ennustettu tihkusadetta, mikä sekin hidastaa vauhtia 1-2 kilometriä tunnissa.

– Vähän jännittää sillä, ensimmäistä kertaa lähden tällaiseen urakkaan yötä vasten. Aikaisempiin 24 tunnin suorituksiin olen startannut aamupäivällä.

Reittisuunnitelma on perjantaina aamupäivällä vielä hiukan auki. Tarkoituksena on löytää liikenteellisesti rauhallinen ja helppo reitti.

– Imatran rullarata on tähän suoritukseen hiukan liian rankka, sanoo Virtanen.

Virtasen tukena tulee olemaan kolme huoltomiestä. Mukana tulevat vuorokauden aikana rullahiihtämään Jarkko Jauho ja Jari Hirn.

Virallista Guinnessin maailmanennätystä Virtasen suorituksesta ei ole tulossa, sillä se vaatisi paikalle kaksi virallista valvojaa. Imatran tempaus on ennen kaikkea valmistutumista edessä siintävää lumella tapahtuvaa virallista maailmanennätysyritykseen. Ennätyksen kimppuun Virtanen käy helmikuussa ja paikkana tulee olemaan Tukholman olympiastadion.

– Olen elämäni kunnossa. Aina on tullut 16 tunnin kohdalla ’kuoleman kynnykset’. Onko nyt helpompaa? Jos on, se antaa hyvää osviittaa talvea kohti, kommentoi Virtanen Helsingin Sanomille.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit