swix rullahiihto550 90

Visma Ski Classics Challengers-sarjan uusi tulokas Vaajmarathon on huomenna

Huomenna järjestettävä Vaajmarathon liittyy nyt Visma Ski Classics Challengers-sarjaan ensimmäistä kertaa. Perinteisen rullahiihdon reitti kulkee 45 kilometrin matkan Ruotsissa lähellä Norjan rajaa ja kisa on houkutellut vahvoja urheilijoita. Startti on klo 13:00 paikallista aikaa.

Vaajmarathon järjestetään kolmatta kertaa. Kilpailussa on normaalisti ainutlaatuinen erikoisuus, joka tarjoaa osallistujille erilaisen kokemuksen. Heillä on mahdollisuus ylittää raja Norjan puolelle kisan aikana. Tämä ei ole mahdollista tänä kesänä koronarajoitusten vuoksi, mutta osallistujat pääsevät silti nauttimaan kauniista maisemasta Jämtlannin alueen pohjoisosissa Ruotsissa. Rata ulottuu Rötvikenistä Norjan rajalle, jossa urheilijat kääntyvät ympäri ja hiihtävät jälleen takaisin Rötvikeniin

Monet Visma Ski Classicsin huippu-urheilijoista asuvat melko lähellä Rötvikeniä olevassa Östersundissa, ja kisa onkin houkutellut Pro Tourin vahvimpia urheilijoita. Puolustava Visma Ski Classics -mestari Emil Persson, Lager 157 Ski Team, on tulossa testaamaan kuntoaan. Hänet haastavat Max Novak, Team Ramudden, Nils Persson, Team Engcon, ja Axel Jutterström, Team Eksjöhusin uusi tulokas. Myös Båstad-Möllenissä Stian Hoelgaardin haastanut Alfred Buskqvist on lähtöviivalla. Luvassa on siis jännittävä kisa.

Vaikka naisten lukumäärä on pienempi, kisassa on tuttuja nimiä. Ski Classics -rankingin ykköshiihtäjä ja puolustava Visma Ski Classics-mestari Lina Korsgren on valmis kovaan taisteluun, ja hänet haastaa muun muassa Hedda Bångman, Team Eksjöhus.

Lähtölista, live-tulokset ja väliaikoja voi seurata Visma Ski Classics Livecenterissä ja lopputulokset julkaistaan kilpailun päätteeksi Visma Ski Classicsin sivuilla Results-palkin alta.

Kaikki lauantain 45 kilometrin perinteisen tapahtuman osallistujat keräävät pisteitä SC-Ranking-listalle, joka on nähtävissä MyPagesissa.

Täydellinen luettelo Visma Ski Classics Challengers -tapahtumista, joissa on kauden 2021/22 vahvistetut päivämäärät, löytyy myös Visma Ski Classicsin sivuilta.

www.vismaskiclassics.com

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit